Na Maljenu i dalje zavejano 17 osoba, Gorska služba spasavanja krenula da im dostavi hranu

Do 17 osoba, među kojima ima i dece, koji se duže od 24 sata nalaze zavejani i bez hrane u lovačkoj kući na Maljenu, turno skijama probija se ekipa Gorske službe spasavanja koja im doprema namirnice.
Na Maljenu i dalje zavejano 17 osoba, Gorska služba spasavanja krenula da im dostavi hranu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Reč je o nekoliko porodica sa decom koje su otišle na porodično druženje na području Maljena, ali su se njihova četiri džipa zaglavila u snežnim smetovima na makadamskom putu Maljen-Ravna gora, u reonu Bogdanice, na oko devet kilometara od Tometinog polja.
Sa njima je juče, nakon prijave NN osobe policiji da ih je video, najpre u kontakt stupila Vatrogasno spasilačka brigada iz Valjeva, kojoj je jedan od mladića izjavio da su ostali bez goriva, stvari iz dva havarisana vozila prebacili u druga dva džipa, da se nalaze na neutvrđenom mestu u blizini reke Tinja u podnožju Maljena, a onda da su uspeli da peške dođu do prazne lovačke kuće Ribnica gde su naložili vatru i da nisu životno ugroženi, ali da nemaju hrane.
Ekipe Vatrogasno spasilačke brigade pokušale su da krenu u njihovom pravcu i da im dopreme hranu, ali zbog izuzetno loših vremenskih uslova nisu uspele u tome, pa je jutros od pet časova akciju spasavanja i dopremanja namirnica zavejanima preuzela Gorska služba.
 
Pripadnici GSS će turno skijama pokušati da se probiju do zavejanih ljudi u lovačkoj kući na Maljenu.
 
Inače, od poslednjeg mesta na toj lokaciji do koje je moguće doći terenskim vozilom, pa do lovačke kuće u kojoj se nalaze ima nekoliko sati pešačenja.
 
Smetovi na Maljenu na pojedinim mestima viši su od jednog metra.

Teme

sneg
  • Pravo Ja

    13.12.2021 14:20
    @ za pravo ja
    Lično vozio "puha" u vojsci, sneg cirka 70cm, prikolica puna, proklizao nije. Puh je inače imao Mercedesov motor 3500cc, atmosferski, manualni menjač, manualna redukcija, manualna blokada. Imam utisak da bi se njime popeo na masnu banderu, i to sve terenac i z 80-ih. Ko ga je vozio zna o čemu pišem.
  • Ja

    13.12.2021 12:52
    Uf, kakva lepa avantura! "Izgubljeni" u carobnoj beloj bajci Maljena!
  • Uroš

    13.12.2021 12:34
    Ispiranje mozga
    Sad je priča promenjena kad je zagustilo
    https://www.021.rs/story/Info/Srbija/292335/Grupa-mladica-ostala-zavejana-na-Maljenu-spasilacke-ekipe-krenule-ka-njima.html
    "Grupa momaka ljubitelja "off road" vožnje..."
    Ostavite ih neka uživaju u prirodi kad je toliko vole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.