Nebojša Stefanović odlikovan Krstom vožda Đorđa Stratimirovića za svečanost u Sremskim Karlovcima

Centar za razvoj Šajkaške odlikovao je ministra odbrane Nebojšu Stefanovića Krstom vožda Đorđa Stratimirovića.
Orden, koji je ustanovljen povodom prenosa i sahrane posmrtnih ostataka generala i vožda Đorđa Stratimirovića u Srbiju nakon 113 godina, ministru Stefanoviću uručio je Ivan Stratimirović.
Ministar Stefanović je zahvalio na izuzetnom priznanju i istakao da je general Stratimirović bio izuzetan komandant, zahvaljujući kome je srpska vojska ostvarila ključne pobede sredinom 19. veka, "sačuvavši srpsku Vojvodinu, a bio je i nadaleko poznati i priznati diplomata".
"Izuzetna ličnost, ne samo u vojničkom smislu već i ukupno. Dobiti njegov orden za jednog ministra odbrane ima svakako posebno značenje. Osećam se zaista počastvovano i neizmerno sam zahvalan što se od danas mogu nazvati nosiocem njegovog ordena", rekao je Stefanović.
 
Predstavnici Centra za razvoj Šajkaške, Odbora za povratak posmrtnih ostataka vožda Stratimirovića i članovi porodice srpskog vožda zahvalili su ministru Stefanoviću, Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za podršku i pomoć u organizaciji svečanosti održane 27. septembra u Sremskim Karlovcima, kada su njegovi posmrtni ostaci preneti u Srbiju i pohranjeni u manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice, uz najviše vojne počasti. 
  • Gojko

    15.12.2021 16:15
    Orden
    Mislim da su sledeći nosioci ordena : Kristijan, Stanija i zmaj od šipova.Podjite svakog dana na autobusku stanicu i pogledajte luksuzne spratne autobuse " srbijaturist" po više njih svakodnevno prema nemačkoj ,austriji i švajcarskoj sa kartom u jednom pravcu odvoze cvet mladosti srbije.Obrazovana deca, dobri zanatlije, vozači krcaju preko , beže iz " blagostanja" srbije kao od kuge.Nestajemo braćo srbi.Ovde će ostati nosioci odlikovanja, rialiti učesnici, dileri, navijači i poneki ispravan mladić koji nema rešenja.Prst na čelo narode.
  • Сремац

    15.12.2021 07:41
    СРАМОТА
    Ово је невероватно, разбацивање ордена и курти и мурти. Можда ће једног дана овај потомак Стратимировића, макар поцрвенети од стида...
  • Milan

    15.12.2021 00:15
    Pa posle rijaliti pinka mislio sam da jadnije i bezbožnije nema,ali pogreši...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.