Sin bivšeg istaknutog funkcionera SNS sa Kosova osumnjičen za pokušaj ubistva na Kopaoniku

Aleksandar Milojević, sin kontroverznog političara sa Kosova Zorana Milojevića Zelje, osumnjičen je da je u petak uveče na Kopaoniku nožem napao tridesetšestogodišnjeg muškarca i ugrozio mu život.
Sin bivšeg istaknutog funkcionera SNS sa Kosova osumnjičen za pokušaj ubistva na Kopaoniku
Foto: Pixabay

Milojeviću je određen pritvor, saznaje KRIK.

Kako se navodi, sin nekadašnjeg člana izvršnog odbora Srpske napredne stranke i poverenika za Kosovo i Metohiju Zorana Milojevića Zelje, Aleksandar, osumnjičen je da je u petak uveče ispred ugostiteljskog objekta na Kopaoniku napao dvojicu muškarca - jedan je životno ugrožen od posledica ranjavanja nožem, dok je drugi pretučen. 

Milojević je saslušan u Višem tužilaštvu u Kraljevu i određen mu je pritvor do 30 dana.
 
Više tužilaštvo u Kraljevu je nakon upućenih pitanja povodom ovog slučaja, u saopštenju koje je poslato redakciji N1 potvrdilo određivanje pritvora od 30 dana.
 
Mladi Milojević ima bogatu krivičnu prošlost, pokazuje dokumentacija kosovske policije do koje su došli novinari KRIK-a. Milojević je bio osumnjičen u više od trideset slučajeva, pokazuje dokument od pre nekoliko godina. Protiv njega su se vodili postupci zbog posedovanja droge i oružja, otmice, nanošenja teških telesnih povreda, pretnji, napada na službeno lice, ali i na desetine slučajeva zbog remećenja javnog reda i mira, navodi KRIK.
 
Njegov otac, Zoran Milojević, važi za istaknutog čoveka Srpske napredne stranke na Kosovu. Iz Srpske napredne stranke za KRIK kažu da Milojević trenutno nije ni na jednom poziciji u partiji, piše KRIK. Inače, Milojević je bio savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vulin.
 
Za njega je bivši predsednik opštine Zaječar iz redova SNS-a Saša Mirković tvrdio da je komandovao paralelnim strukturama stranke sačinjenim od aktivista i ljudi koji su zaposleni u službama bezbednosti. Njegovo ime u tom kontekstu je pomenuo i Novica Tončev iz Socijalističke partije Srbije, podseća KRIK.
 
Osim u društvu visokih funkcionera SNS-a, Milojević je viđan i u društvu članova "Srpske liste", o čemu svedoči i fotografija sa njenim potpredsednikom Milanom Radoičićem koji je nedavno stavljen na crnu listu američkog trezora, piše ovaj portal.
 
Kako navodi KRIK, protiv njega su ranije podnete krivične prijave za prebijanje i kidnapovanje opozicionog aktiviste Danila Bobića tokom izborne kampanje 2013. u Vrbasu, ali je on godinama bio neuhvatljiv za tužilaštvo. Tužilaštvo je tvrdilo da ne može da pronađe Milojevića na adresi i da zbog toga postupak stoji u mestu. Za to vreme Milojević je viđan u pratnji šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića, a kako je N1 pisao učestvovao je i u zvaničnim pregovorima s Prištinom u Briselu kada se raspravljalo o telekomunikacijama.
 
Prema podacima Kosovskog reggistra biznisa, Zoran Milojević je na Kosovu zastupnik kompanije MTS D.O.O. koja je u ovaj registar upisana oktobra 2015. godine. Reč je o ćerki firmi Telekoma Srbija koja je nastala kao deo briselskih dogovora o telekomunikacijama.
  • Нс

    15.12.2021 18:25
    Е ботови безмозговићи па зар и овде имате задатак да ударате минусе? Зар је постало нормално да партијска братија коље људе, а ви да навијате за бедну плату?
  • igor_t

    15.12.2021 08:56
    Jel to ta "elita" koja placa 1200 din cevape na Kopu?
  • Makarije

    15.12.2021 07:53
    Nisam majke mi Bot
    Ako sam dobro razumeo ....Mali je ubica jer mu je tata politicki pripadnik SNS ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija