Stefanović: Biće javne debate o obaveznom vojnom roku, Srbija ima ozbiljnu vojsku

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da odluka o služenju obaveznog vojnog roka još nije doneta i da će biti doneta nakon sprovođenja javne debate.
Stefanović je za RTS istakao da trenutna vlast planira da razgovara sa narodom o toj odluci.
"Srbija je danas dobro organizovana država koja ima ozbiljnu vojsku. Ozbiljnu vojsku zato što je od 2012. godine, kada je i predsednik Aleksandar Vučić bio ministar odbrane, shvatila koliko je vojska razorena u periodu od 2003. do 2012. godine", rekao je Stefanović.
On je istakao da je u tom periodu gotovo 30.000 ljudi napustilo vojsku, ili je otpušteno i proterano iz vojske i da je "vojna moć bila na niskim granama".
 
"Mi želimo da povedemo javnu debatu o uvođenju obaveznog vojnog roka, nismo doneli odluku, ali želimo javnu debatu o tome. Dakle, odluka nije doneta, ali mi smo neko ko je ozbiljan i odgovoran i ko posmatra sve ono što vojska jeste, a vojska nije samo da ratuje već i da pomaže stanovništvu, zato hoćemo da sa našim narodom ozbiljno razgovaramo i o ovoj temi", rekao je Stefanović.
  • FFL

    19.12.2021 09:44
    Umesto pendrekom i zatvorom, mlade stimulisati za služenje raznim beneficijama poput poreskih olakšica, prednost pri zapošljavanju, dodeli stanova, upisu na fakultet i slično.
  • Miloš iz Zemuna

    15.12.2021 21:52
    "obavezno"
    Služio sam vojsku u Zaječaru. Nismo imali šta da jedemo. Dok sam radio u kuhinji, krao sam SDO iz magacina i delio sa drugovima iz spavaone(i ostalima) jer nisam mogao više da izdržim da idem gladan na spavanje. Rad, rad i samo rad. U vojsci ima puno da se radi tako da ko bude hteo u vojsku, neka spremi kičmu jer zbog toga ga i primoravaju da je služi.
  • ozvalavljen

    15.12.2021 12:36
    Koliko jos ratova treba da izgubimo da se manemo vojske i vojevanja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.