Ršumović: Vazduh i vodu smo prodali, sad prodajemo zemlju, neću da ćutim, mogu da pišem i režim

Pisac Ljubivoje Ršumović poručio je da je "ispravno boriti se za vodu, vazduh i zemlju, tri stvari koje smo dobili milošću Božijom na poklon, ali koje uništavamo i zagađujemo".
"Mi smo već prodali vodu raznim svetskim kompanijama. Sad prodajemo zemlju. Vazduh smo prodali đavolu. Da li će i na koji način da nam se to vrati, to ne znam", rekao je Ršumović za današnji list Nova.
Kako je naveo, "ima 83 godine i više ne može da razmišlja šta će biti u daljoj budućnosti".
 
"Ali posle toliko godina mogu o tome da promišljam, da pišem, lajem, da režim, da od toga ne bežim. Jer u tome je istina. U tome je budućnost", rekao Ršumović.
  • msp

    15.12.2021 18:59
    dosad
    je naš cenjeni pesnik sedeo pisao brinuo o porodici sinove na vreme obezbedio mislim pomogao im da se skuće a ovi sada naši sinovi neka se snalaze,mogu da odu u beli svet da zarade za hleb.Samo ti pesniče reži na sve ko ti se nesviđa,sad je pravi čas.
  • Orko

    15.12.2021 14:17
    @Milan
    To je mozda tako visem sloju vladajuce stranke i clanovima istih. Moji roditelji ce moraju da prodaju sve sto su zaradili kako bi imali relativno miran zivot u penziji (koju su ovi pokrali).
  • Milan

    15.12.2021 12:38
    Svi su ne zadovljni a žive ko bubreg u loju. Tri stana, dvoje kola, zimovanje, letovanje a ovamo kuka i motika.
    Narod će na izborima pokazati koliko je napredovala Srbija i budite bar malo realni pa priznajte da se nikad nije bolje živelo i više gradilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.