Aktivista iz Čačka kažnjen zbog učešća na protestu, iako kaže da je u to vreme bio u policiji

Građanskom aktivisti iz Čačka Bratislavu Simoviću policija je dostavila nalog da plati prekršajnu kaznu od 5.000 dinara zbog "kretanja po kolovozu" na petlji u Preljini 27. novembra, u vreme blokade.
Aktivista iz Čačka kažnjen zbog učešća na protestu, iako kaže da je u to vreme bio u policiji
Foto: 021.rs

To se dogodilo iako je on u tom vremenu bio u policijskoj stanici u tom gradu, na informativnom razgovoru.

Simović je rekao da su ga tog dana na petlji u Preljini, u čijoj je blokadi, na protestu protiv Zakona o eksproprijaciji "Ne damo đedovinu" učestvovao, policajci u 13.04 stavili u službeno vozilo i odvezli u policijsku stanicu, gde su stigli u 13.40, da bi ga potom u 14.30 "oslobodili" i vratili na protest u 14.50, a u prekršajnom nalogu piše da je ometao saobraćaj u 13.55.

Sve to su učesnici protesta snimali, tako da postoje dokazi o vremenu odvođenja i dovođenja, a u policijskoj stanici je u "sporno" vreme bio i njegov advokat, koji može da posvedoči.
 
"U 13.55 su me dva inspektora držala u prostoriji za saslušanje, gde su krvni delikti i najteža krivična dela. Kako su me onda saobraćajci uočili u Preljini, "neposrednim opažanjem" i sačinili službenu belešku broj 214-78442/21, i kako me je policijski službenik sa značkom broj 108896, koji je napisao nalog, video da sam se na kružnom toku "u svojstvu pešaka kretao kolovozom i zadržavao na istomNe pada mi napet da plaćam izmišljenu kaznu, neka me privedu pred sudiju za prekršaje, pa da se saslušaju svedoci, a posebno taj policajac koji me je u 13:55 "uočio neposrednim opažanjem", poručio je Simović.
  • Jašta

    17.12.2021 07:32
    Manje pandura, manje kriminala i korupcije, hiljadu puta dokazano. Taj ološ nije tu za vas, nego za svoj ćar. Verovatno su tim sirovinama od 100 sklekova obećali unapređenje ako popišu određen broj. Imaju normu, to je opšte poznato, pa bukvalno kriminalizuju ljude bez razloga za čvarak. Šljam i maroderi, ništa oni ne štite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.