Naredne nedelje neposredna nastava u svim školama

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 20. decembra, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će časove pohađati neposredno, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
 Naredne nedelje neposredna nastava u svim školama
Foto: Pixabay
To je odlučio Tim za praćenje i koordinisanje primena preventivnih mera u radu škola, nakon što je resorno ministarstvo dobilo informaciju od Instituta za javno zdravlje da je u toku protekle nedelje broj obolele dece školskog uzrasta iznosio 1.071, odnosno 0,14 odsto.
U saopštenju se dodaje da je u celoj Srbiji bilo devet odeljenja u kojem su zabeležena najmanje tri slučaja infekcije korona virusom u poslednjih 10 kalendarskih dana, nakon čega su ta odeljenja promenila rad sa neposrednog na onlajn nastavu.

"Ukupno je 77 odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 10 grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih dana", dodaje se u saopštenju.

  • B

    17.12.2021 15:01
    raspust
    A kad pocinje raspust? Zasto je ovde sve postalo dnevna politika i demagogija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.