Zekić: REM izdao dozvolu TV RT na nemačkom na isti način kao i za N1 i Novu S

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da je REM izdao dozvolu na zahtev RT auf Deutsch, programa ruske državne televizije na nemačkom jeziku.
Prema njenim rečima, to telo je postupilo na isti način kao i pri davanju dozvola televizijama N1 i Nova S.
Ona je navela da je "REM, 6. decembra, na osnovu člana 83. u vezi člana 45. Zakona o elektronskim medijima izdao dozvolu na zahtev RT auf Deutsch za pružanje medijske usluge putem elektronske komunikacione mreže".
 
Prema njenim rečima, dozvola je tehnički neutralna, što bi značilo da njenim izdavanjem pružalac medijske usluge stiče pravo da pruža medijsku uslugu neograničenom broju korisniku putem kablovske, satelitske i IPTV elektronske komunikacione mreže, izuzev terestričke.
Navedeni program se emituje na nemačkom jeziku.
 
"Dozvola je izdata na osnovu odredbi Zakona o elektronskim medijima i Zakona o ratifikaciji Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji", rekla je Olivera Zekić i dodala da je "REM i u ovom slučaju, kao i u svim drugim, reagovalo na osnovu zakona i Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji, bez ikakve želje da se meša u politiku, niti u uređivački koncept onoga ko je dozvolu tražio".
 
"Na isti način smo postupali i pri davanju dozvola televizijama N1 i Nova S, poštujući isključivo zakon i konvenciju, ne zalazeći u političke stavove tih televizija, niti u njihovu uređivačku politiku", rekla je Olivera Zekić.
 
Ona je istakla da je REM regulator, a ne ideološka komisija, i utvrđuje samo da li neko, po zakonu, ima pravo na dozvolu, a ne da li se bavi propagandom, da li je politički korektan i da li navija, radi, za ovu ili onu stranu.
  • Nikola

    17.12.2021 18:59
    *
    Bože kako te nije stid.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.