NUNS: Ombudsman hteo da iskoristi bazu napada na novinare kao pokriće da se nešto radi

Skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) usvojila je predlog da NUNS predloži drugim članicama Koalicije za slobodu medija da zajedno napuste Radnu grupu zaštitnika građana.
NUNS: Ombudsman hteo da iskoristi bazu napada na novinare kao pokriće da se nešto radi
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
Na Godišnjoj skupštini udruženja traženo je da se NUNS povuče i pozove druge medijske organizacije da se povuku iz Radne grupe zaštitnika građana, a predsednik NUNS Željko Bodrožić rekao je da o tome treba razgovarati sa partnerima iz Koalicije za slobodu medija.

On je objasnio da je odluka o ulasku u tu grupu doneta jer je ombudsman važan za bezbednost novinara, ali da se ispostavilo da je ombudsman "zamislio to telo kao nešto što bi njemu donelo plus u radu".

Kako je rekao, ombudsman je hteo da prisvoji bazu NUNS o napadima i pritiscima na novinare i da je to kao i druge inicijative služilo kao pokriće "da se nešto radi".
 
Učesnici Godišnje skupštine NUNS usvojili su izveštaj o radu u proteklih godinu dana, koji je podneo Bodrožić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija