Zorana Mihajlović: Ristić i Ćuta da predstave politički program, a ne da se kriju iza ekologije

Ministarka rudarstva Zorana Mihajlović poručila je profesoru Ratku Ristiću i aktivisti Aleksandru Jovanoviću Ćuti da "predstave građanima politički program, umesto što se kriju iza ekoloških tema".
Zorana Mihajlović: Ristić i Ćuta da predstave politički program, a ne da se kriju iza ekologije
Foto: 021.rs
Ona je navela da "ne postoji nikakav ugovor sa Rio Tintom, niti sa bilo kojom drugom kompanijom o eksploataciji litijuma".
 
"Sve vreme se država ponaša odgovorno i svi podaci su javno dostupni", navela Mihajlović u saopštenju.
Ona je upitala na osnovu kojih podataka Ristić tvrdi da će biti uništena životna sredina, kada se radi o potpuno novoj tehnologiji, a nisu završene studije o proceni uticaja na životnu sredinu.
"Velika je bruka da profesor Beogradskog univerziteta govori o tako važnoj temi, kao što je životna sredina, bez ikakvih argumenata i dokaza", ocenila je Mihajlović i upitala Ristića ima li bar jednu studiju o proceni uticaja projekta ‘Jadar’ na životnu sredinu ili "koristi ekologiju da bi dobio političke poene".
 
Ona je rekla da je profesor Šumarskog fakulteta Ratko Ristić bio član Republičke revizione komisije i da su u to vreme usvojeni projekti za gradnju 14 minihidroelektrana, između ostalog i na Goliji, Staroj Planini i Kopaoniku.
 
"To što se ne slažete sa politikom i projektima Vlade je legitimno. Vaše je pravo da se protivite privrednom i društvenom razvoju, ali onda budite iskreni i recite to građanima i predstavite to u okviru svog političkog programa na izborima. Licemerno je da se krijete iza ekoloških tema i da akademsko zvanje koristite za političku promociju", poručila je Mihajlović.
  • Milana

    27.12.2021 20:09
    https://www.danas.rs/vesti/drustvo/drzava-godinu-dana-prikrivala-izvestaj-o-zdravlju-gradjana-bora/
  • Djekson

    19.12.2021 12:14
    Rio
    Ako Ima Ugovor za Eksplotaciju Litijuma zašto se
    ne Eksplotiše
    Zašto Stoje
    Bice da je zbog Cufte
    Plaše ga se
    Dajte bre ljudi nemojte da ste Toliko Plitkoglavi
    Cim neko Prdne Protiv taj miris vas Opija
  • Pezos

    19.12.2021 06:26
    Ista priča
    Nisu ti verovali ni dok si bila u G17 a sada jos manje.Jednom folirant uvek folirant.A uzgred za sta si ti ono strucna.Koju strucnu oblast najbolje poznajes?Ja bih rekao da je to oblast prodavca magle i poltronstva u vezi sa halavoscu na pare.Pravi primer "uspesne"politicarke Fuj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.