SAD ukinule sankcije jednoj firmi koja se vodi na brata Zvonka Veselinovića

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država skinulo je sa liste za sankcije jednu firmu koja se vodi na ime Žarka Veselinovića, brata biznismena sa severa Kosova Zvonka Veselinovića.
SAD ukinule sankcije jednoj firmi koja se vodi na brata Zvonka Veselinovića
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kako se navodi u saopštenju tog ministarstva, objavljenom 20. decembra, američko ministarstvo je sa liste uklonilo firmu Nautikacentar, koja se vodi na Žarka Veselinovića.

Ministarstvo nije pružilo dodatna objašnjenja o odluci da se ova firma skine sa liste sankcija.
 
Firma Nautikacentar je registrovana u Rijeci, navodi Radio Slobodna Evropa.
Braća Veselinović, potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić i još 10 sa njima povezanih osoba, našli su se na listi sankcija američkog Ministarstva finansija, zbog optužbi za povezanost sa transnacionalnim organizovanim kriminalom.
 
Američko ministarstvo finansija označilo je braću Veselinović, Milana Radojičića i ostale osobe koje su stavljene na listu sankcija, da pripadaju koruptivnim mrežama povezanim sa međunarodnim organizovanim kriminalom, optužujući ih za izazivanja nestabilnosti i koruptivnih radnji kojima su oštetili građane i privredu Srbije i Kosova.
 
Pored njih, na listi sankcija SAD je i više od 20 njihovih firmi sa sedištem na Kosovu, u Srbiji, Hrvatskoj i u Bugarskoj.
  • milutinzdravkovickar

    21.12.2021 13:15
    Ognjen
    Firma iz Rijeke ne radi već godinama vlasnik samo ima isto ime i prezime pročitao sam u hrvatskim novinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.