I dekanu Pravnog fakulteta u Nišu stigao prekršajni nalog zbog učešća u blokadi

Dekanu Pravnog fakulteta u Nišu Goranu Obradoviću i jednoj prodekanki stigli su na kućnu adresu prekršajni nalozi zbog ometanja saobraćaja tokom ekološkog protesta 11. decembra u tom gradu.
I dekanu Pravnog fakulteta u Nišu stigao prekršajni nalog zbog učešća u blokadi
Foto: Pixabay
Obradović za N1 najavljuje pravnu bitku.
 
"Idemo na sud. Očekujem da se dokaže. Da vidimo koje validne dokaze imaju, koja su dokazna sredstva upotrebili", rekao je dekan Pravnog fakulteta u Nišu.
Najavljuje dopis Prekršajnom sudu, jer želi da njegov advokat vidi dokaze na osnovu kojih je on postao pešak-prestupnik.
 
"Obavestiću sud da neću platiti polovinu kazne u ostavljenom roku i da hoću da idem na sud", rekao je za N1 Obradović.
Policija u uniformama, podsetimo, nije bila prisutna na skupovima. Saobraćajne policije na ulicama takođe nije bilo, ali su pripadnici različitih policijskih jedinica, odmah po završetku okupljanja, presretali demonstrante, legitimisali ih i pretili kaznama.
 
Problematično je to što ovih dana prekršajne naloge dobija veliki broj građana Niša koji se sa policijom nisu sreli, a pravnici i advokati pitaju – na koji se zakoniti način utvrđivao identitet učesnika protesta, tvrdeći da takav način ne postoji.
 
Iz Policijske uprave u Nišu nisu odgovorili na dopis N1 da objasne koju su tehnologiju koristili za prepoznavanje učesnika ekoloskih protesta 4. i 11. decembra.
  • Mile rent-a mozak

    21.12.2021 17:54
    Dekane ne brini, kažu da su kamere za indentifikaciju lica, na protestima prepoznale i Zagorku Dolovac, ali se ne spominje u medijima jer joj je glavni brojač računao samo ramena - nije imao dokaz za glavu.
  • Steva

    21.12.2021 08:28
    imali kraja ovome zlu ?
    Dali su ovi na vlasti svesni da sa ovako drskim i bezobzirnim ponašanjem stvaraju klimu za anarhiju i revoluciju u državi ?
  • Ivan

    21.12.2021 06:16
    .
    Ako ih ovaj ne sjebe, nece niko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija