Istraživanje: I bez Vučića u medijima mahom dominira SNS, negativno predstavljeni opozicija i LSV

Srpska napredna stranka (SNS) je najzastupljenija politička stranka u analiziranim dnevnicima televizija sa nacionalnom pokrivenošću i bez vremena koje je imao Aleksandar Vučić.
Istraživanje: I bez Vučića u medijima mahom dominira SNS, negativno predstavljeni opozicija i LSV
Foto: 021.rs
To pokazuje monitoring Biroa za društvena istraživanje (BIRODI).
Na listi stranka koje su pozitivno predstavljene, pored SNS, po procentu pozitivnog predstavljanja su: Pokret socijalista, Stranka pravde i pomirenja, Dosta je bilo/Suverenisti, Socijaldemokratska partija, Jedinstvena Srbija, PUPS, Ne davimo Beograd, Dveri, pokret koji predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta, DSS i SRS.
Od posmatarnih stranaka procentualno od svog vremena najviše su neutralno predstavljeni: Stranka moderne Srbije, Zavetnici, POKS, Ujedinjena dolina - SDA Sandžak, Savez vojvođanskih Mađara, Socijaldemokratska stranka, SPS i Demokratska stranka.
 
Na listi negativnog predstavljanja po visini procenta negativnog vremena u svom ukupnom vremenu su: Pokret Oslobođenje, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Stranka slobode i pravde, Zajedno za Srbiju, opozicija generalno, Narodna stranka i Crnogorska partija.
 
Rezultati monitoringa izveštavanja u centralnim informativnim emisijama govore da nema napretka u izveštavanju o političkim strankama u centralnim informativnim emisijama, navodi u analizi BIRODI.
 
Predmet monitoringa su, od 1. septembra do 30. novembra, bile centralne informativne emisije na televizijama sa nacionalnim pokrivanjem i televizija N1, dodaje se u saopštenju. 

Teme

SNS
  • Zox

    21.12.2021 17:09
    @Лиманац
    Ljigaši su sa SNS u koaliciji.
  • aga

    21.12.2021 13:44
    liman
    haha haha botina u srbiji 70% , a kritičara 10% uključujući liman !
  • Ns

    21.12.2021 12:17
    LSV
    Ma LSV je lopovska stranka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.