Mihajlović: Ekološki protesti su politički, nije to više rudnik Alije Sirotanovića

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da se iza ekoloških protesta kriju političke ambicije pojedinaca.
Mihajlović: Ekološki protesti su politički, nije to više rudnik Alije Sirotanovića
Foto: 021.rs
Ona je navela da zatvaranje rudnika, zabrana istraživanja i prekid svih projekata neće doprineti razvoju Srbije, "ali da tzv. ekolozi koriste tu temu kako bi ostvarili svoje političke ciljeve".
"Ekološki pokreti u predizbornoj godini su čista politika. Videćemo kako će i šta govoriti posle izbora. Ako je alternativa da se zatvore svi rudnici, da prekinemo sva istraživanja, onda treba reći ljudima u Boru da ostaju bez posla, da ćemo svi živeti u pećinama", rekla je ona na TV Hepi, prenelo je ministarstvo.
Navela je da je Srbija rudarska zemlja stotinama godina, a da je danas sve u rudarstvu promenjeno, da se primenjuju nove tehnologije.
 
"Svuda imamo nove tehnologije, gotovo čitav proces je digitalizovan, nije to više rudnik u kojem je radio Alija Sirotanović", rekla je ona.
 
Mihajlović je smatra da se "ekologija zloupotrebljava, iako je to tema koja je iznad politike".
 
"Sad je sve politika i pojedinci se bore za ulazak u parlament plašeći narod. Кao što su govorili u 19. veku kada se gradila pruga, da će žene koje žive pored biti nerotkinje, da će zemljište biti neplodno. Sad možete da povučete paralelu sa onim što se danas dešava", rekla je ona.
 
Mihajlović je poručila da svi koji to govore predstave građanima to kao svoj politički program i izađu na izbore.
 
"Aleksandar Jovanović Ćuta, koji se predstavlja kao veliki borac protiv mini hidroelektrana (MHE), hteo je da pravi malu hidroelektranu, pa kad mu nije to uspelo, povezao se sa bivšim ministrom (zaštite životne sredine Goranom) Trivanom, koji je odgovoran za mnoge stvari. Onda se priključio i profesor Ratko Ristić, koji je bio član revizione komisije Vlade i davao odobrenje za gradnju 14 MHE. Isti ti ljudi su sada na ekološkim protestima, štite svoje interese i žele političku podršku", rekla je ona.
 
Mihajlović je ponovila da je legitimno biti protiv Vlade, ali da je "pošteno da građanima onda predstave svoj program koji se zasniva na protivljenju svakom razvoju".
  • Zebra

    21.12.2021 21:02
    Svaka pobuna protiv vašeg terora, otimačne hrane, vode, vazduha, zemlje iako kreće od naroda jeste politička. Posto vi ste rak ovog drustva. Turci su ostavili zemlju u boljem stanju nego vi.
  • miss pigi

    21.12.2021 16:00
    se mnogo osilila
    optuzena je da je dobijala mito, sve je tiho nestalo, kao i ostale afere, naplatna rampa, stanovi u bugarskoj, palmine nastranosti, druzenje malog sincića sa krimosima, licna karta, doktorati, Krušici, biznis brnabickinog brata, ubistvo Vladimira Cvijana, povezanost politickog i policijskog vrha sa kriminalom...nikad kraja. Valjda ce dodji normalna vlast da se procesuira ovim barabama
  • Gorni_NS

    21.12.2021 15:38
    Digitalizacija
    Kako vam se onda desilo, digitalizovana ministarko, pored silne digitalizacije da ubacujete blato u TE Obrenovac? Kako digitalizovani sistem nije otkrio da je "ugalj" loseg kvaliteta? I kako si pored te afere ti i dalje ministarka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".