Uhapšen upravnik zatvora u Nišu, uzimao 5.000 evra mita da uslovno pusti zatvorenike

D.P, upravnik Kazneno-popravnog zavoda Niš i još dve osobe, uhapšeni su jutros zbog primanja mita.
Uhapšen upravnik zatvora u Nišu, uzimao 5.000 evra mita da uslovno pusti zatvorenike
Foto: Pixabay
Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici SlVOPOK-a uhapsili upravnika niškog zatvora i zatvorskog vaspitača S.M. kao i H.J.
Tužilaštvo ih sumnjiči da su kao organizovana kriminalna grupa tokom ove godine stvorili plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju 5.000 evra.
Nakon prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta (osuđenika-davaoca mita).
 
Uhapšeni se terete za primanje mita i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.
 
Krivična prijava će biti podneta i protiv D. I. (osuđenika KPZ Niš) zbog davanja mita.
 
Pretresi su u toku.
 
Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopšteno je iz tužilaštva.

Teme

mito
  • Tja

    22.12.2021 18:33
    Ovde je postalo normalno da želiš da se dokopaš državne službe kako bi mogao da vršiš kriminal i šoraš po svemu sa visine.
  • goca

    22.12.2021 14:16
    tuzno
    Svaka cast na hapsenju, ajmo sad i do Sapca malo, da vidimo koliko se tamo daje za uslov? Zatvor u Sapcu, rukovodeca struktura????
  • Ima

    22.12.2021 13:08
    Glasina
    O jos nekim strasnim pricama vezanim za zatvorenike i za cuvare, za neke "igrice", za ratnicke proslosti i zasluge i cuvara samih, a i utamnicenih, za neke "osvete" navodne, a sve opet za vreme apsolutne vlasti i apsolutne odgovornosti Aleksandra Vucica? Da li je jos neko cuo nesto o tome? Ajmo ljudi, ne ostavljajmo to nasoj deci - ni kao balast zlocina, a ni njima, kao sledecim zrtvama bilo da su potomci prvih ili drugih! Sta vi mislite o tome? Da li je vreme da otkrijemo koliko je nakazno lice Srbina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".