Ponovo odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2

Pripremno ročište za suđenje po optužnici Jovanjica dva ponovo je odloženo zbog nepojavljivanja trećeokrivljenog Radovana Bojovića zbog zaraze korona virusom, izjavio je danas advokat Veljko Delibašić
Ponovo odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2
Foto: Pixabay
Od maja, kada je trebalo da bude završeno pripremno ročište u postupku Jovanjica 2, do danas ono je odlagano sedam puta, prenela je televizija N1.
Prvooptuženi u ovom postupku, kao i u Jovanjici 1, je vlasnik imanja Jovanjica Predrag Koluvija, na kojem je u novembru 2019. pronadjena najveća plantaža marihuane u Evropi.
Njega obe optužnice označavaju kao organizatora kriminalne grupe koja je neovlašćeno proizvodila i stavljala u promet opojne droge.
 
U predmetu Jovanjica 2 još je osam optuženih, medju kojima su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno informativne agencije i Vojno obaveštajne agencije.
 
Oni se sumnjiče da su bili Koluvijin "prsten zaštite" i da su mu, dok je ilegalno uzgajao marihuanu, pribavljali poverljive informacije iz policije, falsifikovane službene isprave, kao i specijalne policijske registarske tablice.
 
Po zakonu, pripremno ročište je zatvoreno za javnost i tek kad se ono završi može da počne glavni pretres, koji je javan i mogu da mu prisustvuju novinari.
  • mario

    24.12.2021 16:50
    prvo izbori
    Ne sme Jovanjica pre izbora, jer onda će se možda nešto više saznati o sprezi zna se koga i za koliko.... Srbija je ovo narode moj. Rade šta hoće, i kradu koliko hoće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija