Upravniku niškog zatvora određen pritvor

Viši sud odredio je pritvor do 30 dana za upravnika niškog zatvora i još dve osobe koje su osumnjičene za malverzacije prilikom uslovnog otpusta zatvorenika.
Upravniku niškog zatvora određen pritvor
Foto: 021.rs
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu nakon saslušanja osumnjičenih D.P, S.M i H.J. doneo je rešenje kojim je im odredio pritvor u trajanju do 30 dana, saopštio je danas Viši sud.
Za D.P. i S.M. pritvor je određen zbog određenih okolnosti koje ukazuju na to da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
Pritvor je određen H.J. zbog opasnosti od bekstva, i okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će ponoviti krivično delo.
 
Protiv rešenja o pritvoru osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja. Osumnjičenom D.P. se stavlja na teret udruživanje radi krivičnih dela i primanje mita, dok se S.M. i H.J. za udruživanje i za pomaganje u primanju mita, navodi se u saopštenju.
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal je, posle saslušanja upravnika niškog zatvora i još dve osobe, predložilo sudu da svima bude određen pritvor, rečeno je juče agenciji Beta u tom tužilaštvu.
 
Saslušani su D.P. (50), upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, S.M. (59), zaposlena u tom zavodu, kao i H.J. (61).
 
U tužilaštvu su naveli i da će danas biti saslušan D.I. osumnjičen za davanje mita.
 
Ministarstvo unutrašnjiih poslova (MUP) je preksinoć saopštilo da je D.P. uhapšen zbog sumnje da je uz pomoć drugih osoba malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima.
 
Osumnjičeni se terete da su među osuđenicima u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu pronalazili one sa izdržane dve trećine kazne, kojima su za 5.000 evra ishodovali pozitivnu ocenu vladanja i ponašanja.
  • Banderaš

    24.12.2021 11:19
    Ološ
    Naravno,kućni pritvor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.