Apelacioni sud ukinuo presudu Dragoljubu Simonoviću za paljenje kuće novinara

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, piše N1.
Simonović je osuđen u prvostepenom postupku na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića 12. decembra 2018. u Vrčinu.

Na istu kaznu, kao izvršilac, bio je osuđen i Aleksandar Marinković, koji se nalazi u bekstvu, dok je drugooptuženi Vladimir Mihailović, kao posrednik, dobio četiri godine.

Apelacioni sud je sada predmet vratio na ponovno suđenje.
 
Kako se navodi u obrazloženju suda, u žalbama je osnovano ukazano na činjenicu da postoji razlika između javno objavljene presude i pismenog otpravka presude, odnosno da u presudi nisu navedeni razlozi o činjenicama koji su predmet dokazivanja.
 
Milan Jovanović za N1 kaže da su mu advokati preneli da je reč o tehničkoj grešci prilikom izrade presude.
  • Durađ

    25.12.2021 09:21
    Nisam čitao tekst, pa molim da mi pojasnite...ako ti neko nije po "meri" jed dozvoljeno da mu zapališ kuću ili nije?
    Molim za info...
  • Ex faca

    25.12.2021 07:24
    Što
    ne zapuca da nas država naoruža? Posle toga bi neko duže vreme bilo pravde i vlasti koja je uz narod jer ovi sadašnji nas vole, ali nimalo platonski
  • ŽTP

    25.12.2021 07:08
    Simonović
    Pa da li je ovo moguće da je slučajna greška. Ovo je strašno. Simonović je radio na železnici i kad voz stane kucao šipkom i točkove, to mu je bilo radno mesto a sada poznati kadar vlasti. Zapaliti kuću da zapali novinara koji je pisao istinu, ovo nigde nema. A šta je sa narodom, svi se nešto plaše dok se njima ne desi. Užas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija