Mioljević: Omikron soj daje blažu kliničku sliku, prvi na udaru nevakcinisani

Direktorka službe za epidemiologiju u Kliničkom centru Srbije Vesna Mioljević izjavila je danas da omikron soj korona virusa daje nešto blažu kliničku sliku kod pacijenata.
Mioljević: Omikron soj daje blažu kliničku sliku, prvi na udaru nevakcinisani
Foto: 021.rs
Ona je naglasila da su "prve na udaru" nevakcinisane osobe.
Mioljević je za televiziju Prva rekla da je potreba za bolničkim lečenjem inficiranih osoba manja, kao i smrtni ishodi, pozivajući se na rezultate istraživanja zemalja u kojima je omikron soj najaktivniji.
"Mislim da ne treba da se opustimo, ali ne treba ni da se širi strah i panika", kazala je Mioljević.
 
Omikron soj je, prema njenim rečima, nešto na šta se mora obratiti pažnja, jer može da izazove oboljenje i kod vakcinisanih i dodala da je teško razlikovati kliničku sliku pacijenata sa delta i omikron sojem, već da se ona može znati isključivo na osnovu dijagnostike.
  • Milan Antonijević

    25.12.2021 12:26
    Djuri
    Medicina nije toliko unapredovala kako se priča, mi nismo na vreme odreagovali nego je Kon pričao kako će Kina rešiti pandemiju i da se corona teže prenosi. Slažem se sa koleginicom Snežanom Bašić koja radi u crvenoj zoni, realan procenat smrtnost u Srbiji je 0,80% i da je korona dobila previše medijsku pažnju, corona nije bezopasna bolest, ali nije ni bolest koja će ubiti toliko svetske populaciju da će nas biti samo 1.000.000.000.000 na kraju pandemije.

    Slažem se da niko nije sposoban da ugasi epidemiju, ali problem su i vakcine koja je napravljena da zaustavi umiranje ljudi, ali ne i reinfekciju da zaustavi, imamo ljude koji su dobili po 3 put koronu a potpuno su vakcinisani sa 1 2 3 dozom. Kao lekar nikom ne mogu da kažem nemoj se vakcinisati ili se moraš vakcinisati ja Vam garantujem da neće Vam biti nista. Sve što smo učili na medicinskom fakultetu to se ne primenjuje, i ništa se ne radi kako smo učili.
  • Nevakcinisan

    25.12.2021 11:14
    Spreman sam.
  • Djuri

    25.12.2021 11:00
    Super
    Vakcinisani su zasticeni ali ne od omikrona od kojeg su na udaru nevakcinisani,koji su slabo zasticeni od delta soja pa im buster pruza zastitu 10 nedelja,a potrebno je 3 nedelja da se razviju antitela.
    Ovo je mix citata izjava raznih strucnjaka iz stampe.
    A u najvakcinisanijoj eu bukti zaraza.Koga vise lazete,upropastili ste ekonomski i zdravstveno ljude.Niste sposobni da resite pandemiju,ali ste sposobni da se obogatite u krizi koju vi produbljujete losim merama i neefikasnim vakcinama.Trpimo svi,bogatite se vi!Stop farmakomafiji i sprezi politicara i akcionara!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija