Iz prodaje u Srbiji povučene gejmerske slušalice proizvođača "Impakt" zbog toksičnog sadržaja

Gejmerske slušalice sa mikrofonom "Genesis Radon 200", poljskog proizvođača "Impakt", povučene se sa tržišta i iz prodavnica u Srbiji.
Iz prodaje u Srbiji povučene gejmerske slušalice proizvođača "Impakt" zbog toksičnog sadržaja
Foto: Pixabay (ilustracija)
Slušalice su povučene jer je otkriveno da se u njima nalazi prekomerna količina toksičnog materijala bis ftalata, piše Blic.

Kako je navedeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), reč je o slušalicama za igre sa mikrofonom u crno-crvenoj boji, upakovanim u tamno sivu kartonsku kutiju sa crvenim detaljima.

O kojim slušalicama se radi možete videti OVDE.

One su povučene sa tržišta 21. decembra zbog hemijskog rizika.
 
- Plastični materijal za jastučić za uši sadrži prekomernu kolicinu bis (2-ethylhexyl) phthalate (DEHP) koji može štetiti zdravlju dece - navodi se na sajtu NEPRO.
 
Zemlja porekla ovog proizvoda je Kina, proizvođač je firma "Impakt" iz Poljske, a uvoznik je "Pro net system" iz Beograda.
 
Ovaj proizvod se do povlačenja mogao naći u prodavnicama sa tehničkom robom u Srbiji.
  • Bananame

    26.12.2021 08:17
    Kopiraju se podaci iz evropske baze nebezbenih proizvoda. Sigurno nasi to ne proveravaju. Poznanik radio na aplikaciji pa znam
  • Gre

    25.12.2021 23:39
    Od kada ovde postoji briga za gradjane? Verovatno je neka svadja ili prevara u pitanju ili su bile jeftine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.