Dačić o sankcijama Belorusiji: Ne nose direktne posledice

Predsednik parlamenta i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je izjavio da nedavno pridruživanje Srbije sankcijama Evropske unije protiv Belorusije nije nova odluka.
Dačić o sankcijama Belorusiji: Ne nose direktne posledice
Foto: 021.rs

"Ne možete po svim pitanjima da se ne slažete sa Briselom ako želite u EU", rekao je Dačić novinarima. 

Kako je naveo, "Srbija je do sada prihvatala određene političke ocene koje ne nose neke direktne posledice po naše odnose sa Belorusijom".

Dačić je izjavio da Beograd želi dalji razvoj odnosa sa Belorusijom.
 
"Oni su naši prijatelji", poručio je Dačić.
  • IvanT

    03.02.2022 14:24
    IvanT
    Pa dobro oni nama doniraju MIG ove 29,povrh se i remont odradi u Belorusiji a Srbija njima sankcije...posteno.Bas eticki.Gade mi se ovi pokvarenjaci na vlasti.
  • crni

    29.01.2022 23:44
    Ovo su dogovorene sankcije, ili u prevodu, one koje ne znače ništa. Sankcije pre svega podrazumevaju embargo na izvoz robe i putovanje ljudi. Ovde se pre svega odnosi na zaobilaženje beloruskog neba od strane evropskih država. Međutim, naše firme normalno posluju sa Belorusijom i ovo možete proveriti ako znate nekog ko posluje sa njima i naši avioni redovno lete za Minsk, a ovo možete lako proveriti na sajtu aerodroma NT. Parafraziranje ovih sancija bi bilo kao kada bi nekog od vas došli da mlate mnogo jaki huligani i kažu meni, "vidi mali, mi ćemo da mlatimo tog i tog a ti ćeš se složiti sa tim". I ja se složim i oni ubiju Boga u vama a ja stojim sa strane i ne radim ništa. Po većini vas izgleda kao da sam vas i ja tukao iako je alternativa tome bila da i ja budem polomljen. Ne verujem da bi ste ni vi ni ja to želeli.
  • Piplfoks

    28.12.2021 11:11
    @Лиманац

    Setite ih se vi koje su greškom promašili, možda sledeći put neće...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.