Ćuta: Zorana Mihajlović da prestane da štanca dozvole stranim kompanijama

Aleksandar Jovanović Ćuta iz pokreta Ekološki ustanak poručio je da bi ministarka Zorana Mihajlović trebalo da prestane da "štanca dozvole za istražne radnje stranim kompanijama".
On je to rekao večeras, na protestu protiv najavljenog otvaranja rudnika zlata na Homolju.
 
Protest u selu Laznica kod Žagubice organizovali su Ekološki ustanak i organizacija "Mlavska vojska".
Organizatori su upozorili da bi ruda trebalo da bude vađena na površinskom kopu, što bi moglo da nepovratno zagadi reke Mlavu i Pek.
"Ako bude rudnika zlata u Laznici, u opasnosti smo da izgubimo ne samo staništa strogo zaštićenih vrsta nego i da izgubimo čitavu prirodu koja nas okružuje ovde u Homoljskim planinama. To su čiste vode, bogate šume, imamo oranice, pašnjake, jelensku divljač, stada ovaca po kojima je poznato Homolje. Izgubićemo sam način života i to ne samo za kratko vreme nego za vekove", rekao je Ivan Milosavljević iz  "Mlavske vojske".
 
Aleksandar Jovanović je upitao šta će se desiti sa ljudima u ovom kraju ako rudnik bude otvoren, imajući u vidu da tu živi oko 1.000 stanovnika, a prvi razred osnovne škole pohađa samo šestoro učenika.
 
"Zorana Mihajlović da se više ne krije, da prestane da štanca dozvole za istražne radnje stranim kompanijama, da dođe ovde i da ovom narodu objasni kako će to biti dobro za njih kada se ovde bude formiralo jalovište i kad im zemlju budu natopili cijanidom. To je postupak koji treba da se sprovede da bi se dobili zlato", poručio je Jovanović.
  • Станко

    26.12.2021 12:28
    Ха ха коментар
    Екстра би било када нико неби ништа покретао од фабрика, зборница, рудника, фарми... Нико нигде не треба да ради. Треба да буде стање од пре 10 година.
  • Комша

    25.12.2021 23:55
    @Rusofil_IQ0
    25.12.2021 • 21:18

    Теби је стварно IQ једнак нули. Свака земља у Европи је богата рудним богатствима, али не желе да им неко прекопава земљу и односи 99% профита из земље. Па нама би од Рио Тинта остало 30 милиона евра годишње, а они би узели милијарде, затровали би нам пола западне Србије. За шта? 30 милиона рудне ренте? Па толико кошта осредњи фудбалер.
  • Zoro

    25.12.2021 23:29
    Dozvole
    U isto vreme, Srpskim privrednicima se dozvole oduzimaju a posle se zahtevi drže godinama, namerno zavlače i ne izdaju...
    Javna je tajna da dozvole izdaju nekompetentni ljudi sa KUPLJENIM diplomama, na žalost sa niskim moralnim načelima.
    Sve napisano je istina i samo istina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija