Šta se jutros desilo u TE "Nikola Tesla": Zbog čega je Vučić opominjao direktora EPS-a?

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu jutros oko 4:30h izbio je požar, potvrđeno je u JP "Elektroprivreda Srbije".

Kako za Euronews Srbija navode u ovom javnom preduzeću, u pitanju je bio manji požar u TENT B, koji je brzo ugašen.

"Zapalio se mazut na gorioniku broj 21 i požar je ubrzo ugašen angažovanjem svih stručnih službi. U toku je provera sistema u skladu sa bezbednosnim procedurama kako bi blok B1 u najkraćem roku bio vraćen na mrežu. Brzom intervencijom zaposlenih u Termoelektrani "Nikola Tesla B" odmah je ugašen požar na gorioniku mazutnog sistema", rekli su u EPS-u.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Seništu direktoru Elektroprivrede Srbije Miloradu Grčiću da "do Nove godine stabilizuje situaciju nastalu nakon krize u energetskom sektoru, a da onda nešto drugo radi".
 
Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Zlatiborskom i Raškom okrugu, obišao je jutros selo Senište kod Nove Varoši i tada je Grčića upitao što ga nije obavestio da je imao manji požar u termoelektrani, na bloku B1, na šta je direktor EPS-a odgovorio da je "problem rešen". 
 
"Grčiću, što mi nisi javio da si imao manji požar na B1. Nije pitanje šta ste rešili, što mi nisi javio. Ne treba ja to da čujem iz Bezbednosno informativne agencije, već to treba da čujem od tebe, a ne da dobijem u jutarnjem izveštaju", rekao je Vučić i dodao:  
 
"Ja mislim da do Nove godine ti to stabilizuješ, a onda, Mićo, nešto drugo da radiš".

Teme

EPS
  • Djordje

    28.12.2021 07:43
    Preksinoć sam prošao kroz mačvanski prnjavor.
    Nijedna sijalica nije radila, čak ni semafor nije treptao žuto.
    Kiša padala ništa se nije videlo, jedva sam provalio da prolazim kroz naseljeno mesto.
  • Maki

    27.12.2021 12:37
    Struja
    Od sinoć idjoš kod Kikinde nije imao struju 13 sati.Možda i druga sela.O tome niko ne piše!!
  • saveta

    27.12.2021 12:26
    crveni alarm
    Hitno vratatiti stručne kadrove i sposobne ljude. Pomoć inostranih stručnjaka je dobrošla, Treći put? Ne, da ne može, NE SME. Bez obzira na uzroke!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija