Politikolog Mrdalj o Vučićevom obraćanju direktoru EPS-a: Predsednik se meša u ono u šta ne bi smeo

U Srbiji vlada sultanski sistem u kom predsednik Aleksandar Vučić odlučuje kome treba poslati "svilen gajtan" i politički zadaviti, rekao je politikolog Mladen Mrdalj.
Politikolog Mrdalj o Vučićevom obraćanju direktoru EPS-a: Predsednik se meša u ono u šta ne bi smeo
Foto: 021.rs
On je tako za Nova.rs prokomentarisao jučerašnje obraćanje Vučića direktoru EPS-a Miloradu Grčiću, tokom kog mu je poručio da "stabilizuje sistem do Nove godine, a da posle radi nešto drugo".
"Predsednik se meša u ono u šta ne bi smeo. On obećava da će neko biti otpušten, premešten na novo mesto. To je još jedan deo sultanskog sistema gde predsednik šalje 'svilen gajtan' nekome koga bi trebalo politički zadaviti ili nekoga vraća 'iz tamnice' na neku poziciju. Kratko rečeno - to je put u propast ove zemlje", naglašava Mrdalj.
Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić pitao je juče v. d. direktora EPS-a Milorada Grčića što ga nije obavestio o manjem požaru u TENT B1.
 
"Grčiću, što mi nisi javio da si imao manji požar na B1", upitao je Vučić.
 
Kada mu je Grčić odgovorio da je to brzo rešeno, Vučić je rekao da je za to trebalo on da mu javi, a ne da čuje od BIA.
 
"Da me ne opterećuješ... Ja mislim da do Nove godine ti to stabilizuješ, a onda, Mićo, nešto drugo da radiš", rekao mu je Vučić.
 
Najava da će Grčić biti smenjen sa pozicije v.d. direktora EPS-a, sa funkcije na kojoj se prema Transparentnosti Srbije on zapravo godinama ni ne nalazi, usledila je nakon što je 300.000 potrošača u Srbiji ostalo bez električne energije kad je pao prvi sneg.
  • narcy

    27.12.2021 13:12
    Tako izgleda kada se kliničkom narcisu u ruke preda upravljanje državom.
  • Istna

    27.12.2021 12:59
    Jos jedan...
    Vazno je da je Kanga zasluzan gradjanin i da je dobio srpsko drzavljanstvo i licnu kartu. Ko zna mozda bude i savetnik???
  • Istina

    27.12.2021 12:56
    Opravdano
    Grcica za glavnog lozaca u Ivanjici i skupstini...sto pre,zbog zime i normalnog funkcionisanja parlamenta!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.