Manojlović najavio sledeći korak protiv Rio Tinta: Vlast čeka da prođu izbori, potreban je pritisak

Predstavnik kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović izjavio je da je taktika Rio Tinta, koji hoće da iskopava litijum u Srbiji, da ovu temu pred izbore priguši, pa kasnije da je reaktivira.
Manojlović najavio sledeći korak protiv Rio Tinta: Vlast čeka da prođu izbori, potreban je pritisak
Foto: 021.rs
"Taktika nas koji se protivimo izgradnji rudnika litijuma mora biti upravo suprotno. Moramo konstantno vršiti pritisak i nakon svake osvojene bitke i kratkog predaha izaći sa novom smislenom inicijativom, pravno utemeljenom i kreirati pritisak građana koji je jedini garant uspeha", rekao je Manojlović za list Danas.
Kako je najavio, nakon praznika "Kreni - promeni" počeće akciju sakupljanja 30.000 potpisa za narodnu inicijativu koja će kao zvanični akt biti predata Skupštini Srbije, pošto je najpre definiše radna grupa sastavljena od ekologa i pravnika.
"Do sada se na platformu 'Kreni - promeni' prijavilo više od 3.000 volontera i verujemo da imamo naredni korak u borbi protiv Rio Tinta", rekao je Manojlović.
  • Cojle Manojle

    28.12.2021 05:57
    Eureka
    Pa od samog početka je bilo jasno ko dan da vlast podržava projekat Jadar. A onaj Vučićev šou u Nedeljicama ko da je režirao Mića iz Apsa (pardon, Epsa)
  • Nemanja

    27.12.2021 23:34
    Disleksija
    Izvini, Талија, ja tripujem samo na latinici...
  • Djekson

    27.12.2021 15:14
    Tteba da se Iskopava Litijum
    Treba da se Radi
    Da Ojacamo Ekonomiju
    Da Srbija ide Napred
    Ne Treba Isterati Rio Tinto
    Vec da mu se Naglasi Za Ocuvanje Prirodne Sredine
    Samo ste vi nekako Smotani Ekolozi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija