Više stotina državljana Srbije i dalje zarobljeno na Zanzibaru, građani da se informišu pre puta

Nekoliko stotina srpskih turista zarobljeno je na Zanzibaru, izjavio je za TV K1 direktor YUTA Aleksandar Seničić.
Više stotina državljana Srbije i dalje zarobljeno na Zanzibaru, građani da se informišu pre puta
Foto: Pixabay
Seničić je objasnio da je razlog taj što veliki broj avio-kompanija otkazuje hiljade letova dnevno zbog omikron soja koronavirusa koji se širi, što se desilo i našim turistima, i savetovao svima da zimuju u Srbiji ili regionu.
Naši turisti koji su na Zanzibar stigli avio-kompanijom Fly Dubai, koja je otkazala veliki broj letova, sada imaju veliki problem, jer je to niskobudžetna kompanija, a one posluju po drugačijim pravilima, rekao je Seničić.
"Velike avio-kompanije imaju obavezu da vam zamene kartu u slučaju neke nepredviđene situacije, ali niskobudžetne kompanije tu obavezu nemaju. To znači da će putnici iz Zanzibara koji su došli ovom avio-kompanijom sami morati da se snađu i kupe novu kartu", rekao je Seničić.
 
Putnicima koji su otputovali preko agencija i doživeli nešto slično savetuje da se obrate agencijama i zatraže refundaciju troškova, a svima koji razmišljaju o putovanju da se dobro informišu koje su mere na snazi u zemlji koju planiraju da posete.
 
Upozorio je da se građani Srbije, ali i Rumunije i Italije suočavaju sa teškoćama prilikom čitanja QR koda na digitalnim zelenim sertifikatima, jer čitač koda nije centralizovan u okviru EU, dok se u Egipat i Tursku za sada može putovati po istim pravilima kao letos.
 
Podsetio je da naši građani kroz Italiju mogu samo da tranzitiraju, i to najviše tri dana, inače prete visoke kazne i zabrana ulaska u EU na godinu ili dve. Naše građane savetuje da se na zimovanje upute na naše planine ili u zemlje u okruženju, jer se uslovi za boravak nisu promenili u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.
  • Mile Čoban

    27.12.2021 14:52
    Pevaljke i bizmesmeni
    Zanzibar i Srpski turisti ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija