Dumanović koji je dobio otkaz u policiji vraćen na posao

Otpušteni policajac Milan Dumanović vraćen je na posao odlukom Disciplinske komisije MUP u Novom Sadu.
Dumanović koji je dobio otkaz u policiji vraćen na posao
Foto: 021.rs

Dumanović je otkaz dobio nakon što je javno progovorio o angažovanju prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima kod Srebrenice 11. jula 2015. godine.

Dumanović je otpušten u februaru 2017. godine odlukom Disciplinskog starešine Policijske uprave u Pančevu, gde je premešten iz Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje pri kabinetu ministra unutrašnjih poslova, nakon što je ispričao o, kako je rekao, nelegalnom angažovanju u Potočarima.
Njemu se na teret stavilo da je imao "ponašanje koje šteti ugledu službe i samostalno istupanje u javnosti i sredstvima javnog informisanja u vezi sa radom, koje bi izazvalo ili bi moglo da izazove štetne posledice po ugled Ministarstva".
 
Dumanović je FoNetu rekao da je, nakon što je danas saznao za rešenje o vraćanju na posao, zvao Policijsku upravu u Pančevu i da mu je rečeno da će mu u januaru biti napisano rešenje.
 
On je naveo da će to rešenje biti privremeno, dok se ne završi postupak pred Višim sudom u Beogradu, u kome se njemu i kolegi Mladenu Trboviću sudi zbog odavanja "službene tajne", jer su u medijima govorili o o nelegalnom angažovanju, odlasku u drugu državu bez pisanog naloga i bez službene značke i legitimacije.
 
Dumanović i Trbović su bili uhapšeni 31. decembra 2016. godine i u pritvoru su bili do 7. februara 2017. Upravni sud, pred kojim je Dumanović pokrenuo spor, doneo je u junu 2019. godine presudu kojom je njegovu tužbu uvažio i poništio rešenje o otkazu, a predmet vratio na ponovno odlučivanje.
 
Veće Disciplinske komisije MUP u Novom Sadu je, istovremeno, obustavilo i disciplinski postupak vođen protiv Dumanovića u Pančevu, pokrenut 2017. godine.
  • Mile

    29.12.2021 12:44
    Duma
    Meni je toliko drag ovaj covek da verujem da zlotvori Vucic I Vulin ce mu namestiti neko hapsenje cim se vrati u sluzbu.
    Oni su ubili Cvijana bez problema, ovome sigurno nece oprostiti silne intervjue protiv njih. Cuvaj se viteze
  • Beriljac

    28.12.2021 19:26
    Pravda je ponekad spora ali uvek dostižna. Želim mu svu sreću i zdravlje u životu. Takođe i da bude pošten i hrabar kao do sada, a ne da dozvoli da ga ućutkaju sada. Obraz nema cenu.
  • ZOZONE

    28.12.2021 16:54
    nazadnjacka policija je dno
    Kako ce mu gledati u oci "kolege" policajci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.