Voditeljki Pinka pola miliona za motivacione govore od Agencije za bezbednost saobraćaja

Agencija za bezbednost saobraćaja je dodelila ugovor vredan 500.000 dinara udruženju "Budimo bezbedni" za usluge angažovanja lica za motivacione govore.
Voditeljki Pinka pola miliona za motivacione govore od Agencije za bezbednost saobraćaja
Foto: Youtube (Mondo, Screenshot)

Jedina zastupnica ovog udruženja je novinarka TV Pinka Dea Đurđević, piše Nova ekonomija.

Iako je tender sproveden kroz otvoreni postupak, pristigla je jedino ponuda udruženja "Budimo bezbedni".

Dea Đurđević je ponudila da održavanje tribine u trajanju od najmanje 45 minuta naplati 40.000 dinara bez PDV-a, a da cena za druge aktivnosti bude 20.000 dinara bez PDV-a. 
 
Druge aktivnosti se, kako je objašnjeno u tenderskoj specifikaciji, odnose na razgovore sa građanima, podelu promotivnih letaka i slično. 
 
Pošto je ugovor sklopljen na iznos od 500.000 to znači da će udruženje organizovati tribine i druge aktivnosti sve dok ne naplati ukupnu sumu.
 
Kako podseća Nova ekonomija, Agencija je istoimeni tender raspisala i u avgustu ove godine, ali kao pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, što znači da je ovo Vladino telo samo biralo koja firma bi trebalo da im ove usluge i pruži.
 
Kao primer Agencija je navela Deu Đurđević koja je pre dve godine doživela tešku saobraćajnu nezgodu.
 
"Dea Đurđević je u prethodnom periodu u javnosti često govorila o svom iskustvu i držala motivacione govore i tribine. S obzirom na emotivnu atmosferu na tribinama kao i ključne snažne poruke o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju, očekuje se da će učesnici tribina učvrstiti pozitivne ispravne stavove, bezbendno se ponašati i biti promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju nakon odslušane tribine," pisalo je u obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka iz avgusta.
 
Nakon što je Nova ekonomija pisala o ovom tenderu, Agencija je odbila ponudu koju je dobila od udruženja Budimo bezbedni, tako da je novinarka Pinka, makar zvanično, ostala bez angažmana.
 
Opširnije na sajtu Nove ekonomije
  • dragančić

    31.12.2021 18:52
    pobogu
    Dok je dotični direktor pomenute agencije,desile su se kojekakve čudne nabavke..Pogledajte malo portal pa vidite ko je dobio i kakve sve tendere..kao da mu je deda ostavio tu agenciju da arči naše novce...
  • Alpaćino

    29.12.2021 22:23
    bruka
    Bolje bi bilo dotičnoj da motiviše ljude da ne urade ono što je ona uradila, posle udesa, koji je izazvala, izašla iz kola i stajala na kolovozu... baš je mnogo pametna, pa da motiviše....
  • Asda

    29.12.2021 14:01
    Realno
    S obzirom da jedna tribina kosta 20000,a ona kao javna licnost ce uloziti dosta svog vremena,onda ova cifra i nije nerealna.Kad pogledate koliko zaradjuju na primer influenseri od reklame koja traje par sekundi ili fotografisanja,gde se cifre krecu od par stotina,pa do par hiljada evra,ovo je realna cifra.Jedino gde mozda postoji problem je sam tender koji jeste mozda targetiran na odredjenu organizaciju,ali s obzirom da je ona imala nezgodu o kojoj svi znamo,onda je ona prava licnost za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.