Putnik koji je psovao Srbe i pokušao da otvori vrata aviona tereti se za širenje nacionalne mržnje

Protiv državljanina Danske Sulejmana Imamovića nadležnom tužilaštvu podnete su krivične prijave za izazivanje nacionalne, verske, rasne mržnje i netrpeljivosti.
Putnik koji je psovao Srbe i pokušao da otvori vrata aviona tereti se za širenje nacionalne mržnje
Foto: Pixabay
Osim toga, on se tereti i za ugrožavanje bezbednosti vazdušnog prostora, a nakon incidenta koji je izazvao u avionu na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.
Društvenim mrežama kružio je snimak na kome Imamović u avionu psuje i vređa Srbe i preti da će ubiti sebe i suprugu zbog toga što je avion mađarske avio kompanije "Wizz Air" na relaciji Bilund - Tuzla, u kom se nalazio, prinudno sleteo u Beograd zbog loših vremenskih uslova u Tuzli.
Imamović je intervencijom kabinskog osoblja brzo savladan, a nakon što je sprečen u nameri da otvori vrata tokom leta, isto je probala da uradi i njegova supruga.
 
Imamovića je nakon toga privela Granična policija na beogradskom aerodromu, nakon čega mu je određeno zadržavanje od 24 časa zbog prekršaja, ali je kasnije njegovo ponašanje okarakterisano kao delo sa elementima krivične odgovornosti.
 
Reakcija avio-kompanije
 
Mađarska niskobudžetna avio-kompanija "Wizz Air" saopštila je da je njeno kabinsko osoblje rešilo situaciju onako kako je za to obučeno.
 
"Let avio-kompanije Wizz Air W6 4278 Bilund - Tuzla u noći sa 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmeren je na Beograd. Nakon objave o preusmeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dvoje putnika. Naše kabinsko osoblje rešilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sleteo, a po sletanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima", saopštila je avio-kompanija.
 
Iz te kompanije su podsetili i da je za ostale putnike obezbeđen kopneni prevoz do Tuzle.
  • Mina

    02.01.2022 17:10
    Ustao iz groba
    Rodjen u Zavidovicima,"sahranjen u Potocarima".Ustao iz groba pa otkacio.Proverava li ko ove navode nasih ljudi iz Bosne?
  • Vanja

    02.01.2022 12:36
    Greška
    Ma kakva mržnja,
    lik je pokušao oboriti avion...šta je vama ljudi...u celom svetu je to terorizam ....motivisan mržnjom, kao i svaki terorizam.
  • poseseljen

    02.01.2022 12:26
    ha?
    bre---

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.