Brnabić: Glasajte na referendumu kako bi da pravda bila jednaka i za premijera i za građanina

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić pozvala je građane da izađu na referendum i da glasaju za promenu Ustava, zbog vladavine prava, odnosno da bi svi građani bili jednaki na sudu.
Brnabić: Glasajte na referendumu kako bi da pravda bila jednaka i za premijera i za građanina
Foto: 021.rs
"Svi, bez obzira ko je na vlasti, biće jednaki na sudu. Da pravda bude jednaka i za premijera i za običnog građanina", istakla je Brnabić dodavši da će ove godine biti otvorena i Palata pravde u Kragujevcu.

Ona je ponovila da politika ne treba da se meša u sudstvo i da će ustavne promene doneti i više investicija, radnih mesta i bolje plaćenih radnih mesta.

Kada je reč o koronavirusu, premijerka je rekla da očekuje pritisak na zdravstveni sistem zbog pojave omikron soja korone.
 
"Dobro je što trenutno imamo više otpusta nego hospitalizovanih. Još ne raste pritisak na zdravstveni sistem, ali sigurna sam da hoće", kazala je ona na gostovanju na televiziji Pink.
 
Vakcina je jedini izlaz i apelujem na građane da se vakcinisu što pre je moguće prvom dozom, a onima kojima je isteklo pet meseci od druge doze, da prime treću buster dozu, rekla je Brnabić.
 
Vatromet da postane tradicija, kao u Sidneju
 
Smogli smo snage da uprkos izazovima imamo dobre rezultate na kraju 2021. godine, uz rast plata, penzija i rast BDP od 7,5 odsto i očekujem da će 2022. godina biti dobra, uprkos svim izazovima, rekla je premijerka.
 
Ona je ocenila da je slikama sa dočeka Nove godine Beograd poslao sliku svetske i evropske metropole.
 
"To nikada do sada nije viđeno u zemlji i glavnom gradu i verujem da će postati tradicija, kao novogodišnji vatromet u Sidneju. To na pravi način pokazuje koliko se Srbija razvija i menja", zaključila je Brnabić.
  • Burić

    06.01.2022 20:00
    5G
    Uplati mi 120€ pa ću glasam.Možda ?!
  • Sinisa

    05.01.2022 22:10
    Urgent opinion
    Iskreno oko ovog pitanja čovek ne može biti pametan, ali sam primetio da od Venecijanske komisije uglavnom mišljenje traže zemlje poput nas, a nikako članice EU i da je Srbija sva mišljenja u 2021 tražila kao Urgent opinions, i da su to bila jedina Urgent opinions u toj godini. Zašto? Čemu žurbe? I meni izgleda kao da preporuke Venecijanske komisije nisu obavezujuće.
    I zašto imamo da jedna evropska institucija krajem novembra traži mišljenje Komisije o ustavnim promenama u Srbiji, koje će verovatno dobiti posle referenduma:
    On 16 November 2021, the Chairperson of the Monitoring Committee of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe, Mr Michael Aastrup Jensen, requested a comprehensive opinion of the Venice Commission on the constitutional and legal framework governing the functioning of democratic institutions in Serbia, taking into account the Venice Commission’s earlier opinion on the draft constitutional amendments on the judiciary.
  • OK

    05.01.2022 00:14
    Masovni izlazak
    Bez referenduma neće svi biti jednaki na sudu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija