Još se traga za Splićaninom nestalim u Beogradu, pomažu i srpski vaterpolisti

Potraga za Matejom Perišem (28) nastavlja se i danas.

Njegov otac, Nenad Periš, tim povodom stiže u Beograd. 

On je zabrinut zbog nestanka sina, kome već drugi dan nema ni traga ni glasa. Već je stupio u kontakt sa službama koje tragaju za njegovim sinom i nada se da će sa svojim detetom vratiti u Split. Matej Periš, mladić iz Splita, poslednji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu. U potragu za njim su se uključile i srpske vaterpolo legende.

Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči i kosu, te ravan nos. On je sin Nenada Periša, čuvenog vaterpolo sudije i dugogodišnjeg radnika splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravlje.
 
"Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše", priča otac u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju".
 
Zatim je otkrio i kako je prvi put shvatio da nešto nije u redu.
 
"Kad mi je Matejev prijatelj preko ćerkinog Instagrama zatražio broj mobilnog nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen."
 
Otkrio je i da mu pomažu veliki prijatelji Igor Milanović i Darko Udovičić, legendarni srpski vaterpolisti.
 
"Nemerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda - bivši vaterpolista Igor Milanović i pomoćnik ministra Darko Udovičić koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz ambasade u Beogradu, iz beogradske policije... Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba 'Gotik', gde je viđen oko dva i po iza ponoći."
 
Zatim je nastavio priču o svemu što se dešavalo i što mu je poznato.
 
"Meni nije jasno kako obezbeđenje tog kluba ne zna gde je iz njihovog kluba izašao moj sin. Kad su Matejevi prijatelji primetili da ga nema mislili su da je s nekim društvom i nisu odmah na to obraćali pažnju. Ali, kada su ujutro pred odlazak iz kluba našli njegovu jaknu na vešalici u garderobi "Gotika", a njega nije bilo, nastala je panika koja je kulminirala nakon što su shvatili da nije došao ni u zajednički apartman kojeg su u Beogradu iznajmili. Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da niko od osoblja "Gotika" nije video kada je i gde je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tuče nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u 'Gotiku' i na okolnim objektima i putevima koje se sada pregledaju, valjda će one otkriti nešto", rekao je Periš.
 
Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Matejeva porodica je poslala poruku javnosti:
 
"Svaka nam je informacija zlata vredna. Ako nešto znate molimo Vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima."
  • NUP

    05.01.2022 12:37
    @Velja
    Poštovani, nisam vas odmah prepoznao jer nažalost ima previše lažljivog ološa oko nas sa tom potrebom da tera inat pa ih nije lako raspoznati niti vas je svrsishodno sve pamtiti, a što uključuje i one koji kritiku šovinista i fašista izjednačavaju sa "kritikom svega živog" i koji principijelnost i odbijanje da ustuknem pred lažljivim mediokritetima karakterišu "svađalaštvom". Istina, i tada ste kritiku vas nekolicine izjednačavali sa kritikom svakoga na svetu jer ste narcisoidno umislili da ste baš vi predstavnik većine, čak dotle da ste sebe poredili i izjednačavali i sa, ni manje ni više, jednim Nikolom Teslom.
    Poverovao bih vam međutim ako biste i sami imali utisak da je većina Novosađana takva pa ste stoga sada u uverenju da ih time sve kritikujem, ponekad zaista tako deluje iako sam ja ipak mišljenja da je u pitanju samo veoma glasna manjina. No, cinično kažem da bih vam poverovao, jer bi to značilo istovremeno da verujem i da imate iskrene namere.
    Srdačno i vama.
  • johnny

    02.01.2022 21:05
    da nije ovo sve namesteno da ljudi i u hrvatskoj i u srbiji malo zaborave na zivotne probleme.
  • Velja

    02.01.2022 20:11
    @NUP(ili @Tako je)


    Secam vas se po vasim svadjalackim komentarima na nekoj vesti u vezi djubreta u Novom Sadu. Prepoznao sam vas po vasoj ironicnoj reci "Srdacno" i izrazito svadjalackoj retorici u kojoj kritikujete sve zivo oko sebe. Potpuno isti stil pisanja kao i na ovoj vesti gde nikom ne ostajete duzni. Tada ste imali nadimak "Tako je".
    Ovde je link:

    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/291737/FOTO-Iz-kanalizacije-na-Detelinari-izvucena-velika-kolicina-vlaknastog-materijala.html


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija