Slučaj "Pajser brigade" 20 godina pred sudom

Ni nakon 20 godina nije okončano suđenje Milošu Simoviću, pripadniku zemunskog klana, ali i tzv. pajser brigade, optuženom da je sa drugim pripadnicima tih grupa lišio slobode jednog muškarca.
Slučaj "Pajser brigade" 20 godina pred sudom
Foto: Pixabay
Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Simović bio osuđen na godinu dana zatvora.
 
Ovom odlukom su usvojene žalbe Simovića i njegovog branioca i naloženo je da mu se suđenje ponovi pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, objavio je Apelacioni sud.
Simović je optužen da je delo izvršio 6. decembra 2002. godine zajedno sa drugim pripadnicima grupe, Dušanom Krsmanovićem i pokojnim Milanom Jurišićem, prema kojima je krivični postupak pravnosnažno okončan, kao i Vladimirom Milisavljevićem zvanim Vlada budala, u odnosu na koga je postupak razdvojen.
Oni su prema optužnici zajednički protivpravno držali zatvorenim oštećenog muškarca, kojeg su Krsmanović i Jurišić po nalogu pokojnog vođe zemunskog "klana" Dušana Spasojevića odvezli iz njegove kuće u kuću Đorđa Krsmanovića.
 
Zadali su mu više udaraca lopatom po glavi, vezivali su ga i davili lancima i kaiševima i na drugi način prema njemu svirepo postupali, zbog čega je više puta gubio svest.
 
Miloš Simović je osuđen na višedecenijsku kaznu zatvora kao pripadnik zemunskog klana i zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića. Kaznu služi u posebnom odeljenju požarevačkog zatvora "Zabela".
 
Bio je u bekstvu od ubistva premijera u martu 2003. godine do hapšenja 2010. godine na hrvatsko-srpskoj granici.
 
Dušan Krsmanović uhapšen je u akciji Sablja i osuđen je zbog istih dela na 20 godina zatvora. Uskoro će biti pušten iz zatvora nakon odsluženja kazne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija