Miroslav Tomašević jedini kandidat za direktora EPS-a

Kandidat za novog direktora Elektroprivrede Srbije je Miroslav Tomašević, aktuelni izvršni direktor za proizvodnju energije.
Miroslav Tomašević jedini kandidat za direktora EPS-a
Foto: 021.rs

Kako za Danas kaže Milan Đorđević, jedan od vodećih sindikalaca u EPS-u, Tomašević trenutno važi za jedinog kandidata za prvog čoveka tog preduzeća.

Kada će Milorad Grčić biti zamenjen na čelnoj poziciji u EPS-u i na koji način će biti izabran novi direktor tog preduzeća u vlasništvu države, Vlada Srbije se još uvek ne izjašnjava. Ono što se spekuliše je da kabinet premijerke Ane Brnabić razmišlja o tome da li da Tomaševića za generalnog direktora izabere na konkursu, koji je u tom slučaju Vlada dužna da raspiše, ili će se ipak odlučiti da ga postavi za v. d. direktora direktnim imenovanjem.

Po rečima sindikalca Đorđevića, reč je o dobrom inženjeru koji se razume u svoj posao, dugo je u preduzeću i ima sve kvalifikacije da se nađe na čelnoj poziciji. 
 
On ističe da se sa odlukom o imenovanju novog čelnika EPS-a kasni i da je "EPS u velikom problemu svakog sata a ne dana" zbog toga što nema najvažnijeg rukovodioca na vrhu sistema. Kako je dodao, od trenutka kada se saznalo da Grčić napušta rukovodeću funkciju, nastala je anarhija u preduzeću. 
 
Do smene Grčića dolazi nakon kolapsa sistema u decembru, posle prvog jačeg snega. Međutim, Tomašević je tada rekao da nije raspad sistema kada 30.000 potrošača ostane bez struje. 
 
On je naveo da to "jeste neprijatno za potrošače, ali da se kvar reši".

"Raspad sistema je kad cela država ostane bez struje", rekao je tada Tomašević.

Teme

EPS
  • Slucaj

    05.01.2022 13:11
    Mogu komotno da raspisu konkurs kada su vec izabrali.
  • Hublo

    05.01.2022 12:11
    A zašto se samo lepo ne raspiše konkurs... Izabereš uži krug najstručnijih, svima ponudiš pristupnicu za sns, onaj koji potpiše i pristane biće direktor i svima dobro. Imaš stručnjaka na čelu giganta, a u stranci ti je. Dobro za sistem, dobro za kupce, dobro za stranku. Očigledno da bez stranke ne ide, a ovo je neko međurešenje kojim bi niko ne bi bio potpuno zadovoljan, ali isto tako, ne bi bio ni potpuno nezadovoljan.
  • Tja

    05.01.2022 11:27
    Pa dobro, od tih 30.000 ljudi bez struje, 15.000 je glasalo za sns, a 10.000 nije ni izašlo na izbore.
    Sta god da se desi narodu u ovoj državi, samo mi je 25% žao.

    Isto tako i kad se budu vraćale ove pozajmice, 15-20 milijardi evra (za sad, a ako Bog da novog mandata i još toliko) vraćaće ih deca i unuci sadašnjih sns glasača i izbornih spavača, dakle opet 80%.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.