Podignuta optužnica protiv bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića i još devet osoba osumnjičenih da su omogućavali nelegalnu gradnju.

Tužilaštvo je sa osam osumnjičenih zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela.

U toku je donošenje odluke Višeg suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice i odluke o prihvatanju zaključenih sporazuma o priznanju krivičnog dela, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Aleksandar Jovičić, koji je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), optužen je za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V.Ć, kao i A.V, Ž.L, S.H, M.Đ, T.D. i V.Ž.
 
M.L. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja.
 
Krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave i trgovina uticajem priznali su i sporazume zaključili D.L, B.C, M.B, Z.R, G.P, Z.P, R.Đ. i S.S.
 
Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru je bio dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.
 
Policija je ranije saopštila da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula D.V. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole.
 
Sumnjiči se i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.
 
Terete se da su izvršenjem tih krivičnih dela omogućili zaštitu inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija