Vučić: Opšte zaražavanje omikronom u Srbiji, ali virus će biti pobeđen ove godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Srbiji došlo do opšteg zaražavanja omikron sojem korona virusa.
Vučić: Opšte zaražavanje omikronom u Srbiji, ali virus će biti pobeđen ove godine
Foto: 021.rs
"To je počelo da se dešava ranije, a ne od Nove godine pa da kažete da je to zbog nekog skupa. To je počelo kada su ljudi, 25. ili 26. decembra, počeli da dolaze u Srbiju", kazao je Vučić novinarima u Predsedništvu Srbije u Beogradu.
Vučić je rekao da je došlo do eksponencijalnog rasta u broju zaraženih i naveo da je pre sedam dana u odnosu na broj testiranih bilo 11,2 odsto zaraženih, a da je danas 36 odsto.
Pozivajući se na izveštaje u koje je imao uvid, Vučić je naveo da će epidemija korona virusa odneti još mnogo života, ali je dodao da se rešenje "približava" i da će virus biti "pobeđen" ove godine.
 
On je naglasio da Srbija danas ima moćno oružje - lekove.
 
"Uz vakcinu koja daje neuporedivo bolji imunoodgovor, imamo sve lekove koji su najbolji u svetu. Meni su majka i otac bili u bolnici posle Svetog Nikole i to je brzo rešeno", istakao je Vučić.
  • Nikola

    06.01.2022 22:33
    Klara
    I vakcinisani i nevakcinisani će biti ponovo inficirani sve dok ne budu bar 30%-40% inficiranog stanovništva i tako će virus dobiti intenzitet da pređe u endemsku bolestu, policijski čas, vanr stanje je igranje žmurke sa virusom sakrivanje a corona je tu pa je tu.
  • Uzas

    06.01.2022 22:18
    Rece nam stručnjak za lazi.
  • djole

    06.01.2022 22:01
    Srpski stvarni Nostradamus
    Akademik ne samo da sve zna u sadašnjem vremenu, nego zna i 365 dana unapred. Za sad. Ali pošto svakog dana u svakom pogledu sve više napreduje...do Đurđevdana će nam reći sve što će se na Planeti desiti u naredna dva veka. Kad je pre dva veka naučio Tarabića, verujemo mu ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.