Porfirije poručio Đokoviću za Božić: Za tebe se mole milioni pravoslavnih Srba

Patrijarh srpski Porfirije oglasio se večeras na Instagramu i poslao poruku srpskom teniseru Novaku Đokoviću, kojem je odbijena viza u Australiji.

Porfirije se oglasio povodom Božića.

Dragi Nole, od nevolja i iskušenja kroz koja prolaziš na Božić, dan sušte radosti, sutra će ostati samo bleda senka. Bog je veliki, a ti znaš ko si jer si rastao uz zvuk zvona sa Nemanjićkih zadužbina. Za tebe se, kao i ti za nas, mole milioni pravoslavnih Srba. Neka neprolazna toplina i ljubav vitlejemske pećine greje i snaži tvoje srce i dušu. Mir božji - Hristos se rodi", navodi se na zvaničnom Instagram nalogu patrijarha.

Novak Đoković u hotelu u Melburnu čeka odluku suda na žalbu koju je njegov pravni tim uložio na odluku da mu se odbije viza.

Đoković je najavljen kao učesnik na predstojećem Australijan openu, gde brani titulu.

Međutim, zbog toga što je nevakcinisan i zbog nepotpune dokumentacije koju je dostavio vlastima, viza mu je odbijena.

  • Zokins

    07.01.2022 12:57
    blasfemija
    A ni reči o blasfemiji da je Novax drugi Isus ?
  • Mile rent-a mozak

    07.01.2022 11:47
    Zaboravio si da dodaš i za zdravlje našeg predsednika. A može i varijanta da se patrijarh i predsednik pomogle za mentalno zdravlje 7 miliona Srba ( onih uzalud poginulih i pomrlih i ovih uzalud živih). Amin.
  • .

    07.01.2022 10:01
    Šta ima da se milioni mole za njega? Je li NovaX/NovaC Djoković bolestan pa da se treba moliti za njega?

    Bogatiji je od svih zajedno, živi u Monaku, može da napusti Australiju u svakom momentu, nije ispoštovao pravila za vizu, nije vakcinisan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.