Ekološke organizacije: Počeo je treći srpski ustanak, cela Srbija blokira granični prelaz

Na sastanku ekoloških i srodnih organizacija koje su prethodnih nedelja blokirale puteve širom Srbije, dogovoreno je radikalizovanje protesta.
Ekološke organizacije: Počeo je treći srpski ustanak, cela Srbija blokira granični prelaz
Foto: 021.rs

Dogovoreno je da se u subotu, 15. januara, blokira granični prelaz sa Bosnom i Hercegovinom, Trbušnica. Ovo će biti blokada na koju ide cela Srbija, uključujući i Novosađane. 

Takođe, u Beogradu će biti blokirana raskrsnica kod Sava centra.

Biće blokirana i deonica autoputa u Pakovraću kod Čačka, na samom otvaranju.
 
Za 22. januar dogovorena je blokada dva granična prelaza - Trbušnica i Zvornik.
 
Kako navode iz ekoloških organizacija, na udruženom sastanku postignut je konsenzus oko beskompromisnog načina borbe "za našu zemlju i narod, a protiv Rio Tinta i domaćeg okupatora"
 
"Utvrđeno je da na cilj, a to je povlačenje prostornog plana za Jadar, mora biti ostvaren do raspisivanja novih izbora. Završili smo sa fazom blokada, počeo je treći srpski ustanak", zaključuju.
  • Odgovor

    10.01.2022 11:32
    @Pitanje
    Rio tinto je 2020 imao bruto prihod od prodaje 44 milijarde dolara dok je bdp Srbije 53 milijarde. Tako da ne mozemo da se takmicimo sa njima, oni vec imaju tehnologiju i strucnjake i imaju mnogo vise para koje mogu da uloze u nove tehnologije dok mi nemamo ni strucnjake ni tehnologiju ni para za nesto od toga. To je kao kad bismo rekli necemo vise da kupujemo nemacka kola hajde da napravimo svoja. Jeftinije je i lakse da nam oni rade, a verovatno i bezbednije. Prosto ne mozemo da se takmicimo nema smisla.
  • @aga

    10.01.2022 11:24
    hvala
    našem predsedniku na borbi , kad čitam ove zgubidanske hejtere shvatam koliki posao je uradio ! pa ovde ovih 10% što ne znaju gde je napred-nazad , levo-desno , prave sebi zabavu nadajući se da samo što nisu pobedili hehehehehe!
  • dobrivoje

    10.01.2022 09:03
    @Vladan 10.01.2022 • 00:03
    O pa ko je to nama ekolog demokrata antifašist?
    I šta kažete paraziti ? pa kako to da rešimo ,možda neku žutu traku oko ruke da ih obeležimo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.