Disciplinski postupak protiv 12 policajaca u Priboju zbog pesme "Oj, Srebrenice"

Protiv 12 pripadnika Uprave granične policije u Priboju koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti pokrenut je disciplinski postupak.
Disciplinski postupak protiv 12 policajaca u Priboju zbog pesme "Oj, Srebrenice"
Foto: 021.rs
Kako je saopštio MUP, Radna grupa formirana povodom ponovljenih incidenata u Priboju od strane pripadnika Uprave granične policije, konstatovala je propuste u radu ovih policajaca.
Takođe, o svim okolnostima prosleđen je detaljan izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje. 
"Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike", navodi se u kratkom saopštenju MUP-a.
 
Do incidenta koji je uznemirio javnost došlo je nakon što je pripadnik policijske uprave Priboj Marko Pantović na svom Fejsbuk profilu objavio video snimak na kojem zajedno sa starešinama i kolegama policajcima veseli uz stihove: "Oj, Srebrenice tako si mi mila, dabogda se tri put ponovila, Oj, Sjenice nova Srebrenice, Oj, Pazaru novi Vukovaru, Oj, Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika".
 
Incident se dogodio na proslavi rođenja deteta Dragana Zekovića, policajca iz Priboja. Kao organizator ovog događaja koji je podigao veliku prašinu i u Sandžaku i u regionu Zeković se obratio javnosti na svom Fejsbuk profilu.
 
"Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava da napravi mnogo gorim nešto što, ponavljam, nije ni trebalo da se čuje na ovom veselju, niti bilo gde drugde", naveo je on Fejsbuku.
 
On je, takođe, naglasio da pesmu nije pevala cela kafana.
 
Priboj je ponovo došao u centar pažnje kada je u noći Božića osvanuo snimak na kom desetak mladića peva "Božić je, pucaj u džamije". U međuvremenu, MUP je identifikovao 18-ogodišnjeg mladića koji je u noći između 6. i 7. januara ove godine pevao tu pesmu. Na snimku je jasno bio vidljiv samo on.

Teme

MUP
  • Senka

    11.01.2022 07:16
    Nisu bili na duznosti i uniformama????? Jel zivite i pecinama? Neko ko radi za Drzavu u sluzbi je 24h i predstavlja lice drzave BILO koje doba dana i noc. Nema u uniformi je,obavlja duznost- nema uniforme- sprovodi nacionalizam i fasizam.
  • Forenzičar

    10.01.2022 20:58
    Panduri kursadžije i Kodeks policijske etike? Ko je autor Alan Ford ili Voolin?
  • Boris M

    10.01.2022 12:17
    Nategnuta priča
    @Mile M.
    - Sudeći po fotografijama u raznim medijima, ne samo da nisu bili na dužnosti nego nisu bili ni u uniformama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija