Zaražen veliki broj lekara i drugog medicinskog osoblja

Veliki broj lekara, medicinskih sestara, tehničara i drugog osoblja zaraženo je kovidom, što preti da ugrozi proces rada u zdravstvenim ustanovama.
Zaražen veliki broj lekara i drugog medicinskog osoblja
Foto: Pixabay
To je izjavio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin.
On je za TV Pink rekao da je veliki problem zdravstvenog sistema što je veći deo kapaciteta preusmeren na kovid bolnicu u Batajnici, u kojoj je trenutno na lečenju 339 pacijenata, od kojih 50 na intenzivnoj nezi.
To je, prema Ašaninovim rečima, upola manji broj hospitalizovanih u odnosu na septembar i oktobar prošle godine, ali naglašava da Infektivna klinika sada beleži enormni porast pregleda - 200 do 250 u toku dana.
 
Međutim, Ašanin ističe da je relativno mali broj prijema u bolnice s obzirom na veliki broj novoobolelih.
 
"Spremamo se i za scenario povećanja broja hospitalizovanih", rekao je on i naglasio da je država učinila sve i obezbedila inovativne, antivirusne lekove, koji najbolji efekat imaju ako se primene u prvim danima infekcije.
  • Cvejka

    13.01.2022 07:02
    Veliki br.obolelih zdravstveni
    G.D.Džigurski, sram Vas bilo!!!
    Sram Vas,i sve one antivaksere i one koji ulaze u pekare, radnje, kafiće...bez maski...izdiru se na one koji se pridržavaju min.mere zaštite i nose maske, a kad se razbole trče doktorima. Lekari na svim nivoima izuzetno predano rade, i nema para kojima se mogu platiti u uslovima epidemij
    ...
    Osnovana bolest u SrbijiNEDISCIPLINa!!!
    I politika...Referendum usred zime kad mu vreme nije!!!

  • Anja

    11.01.2022 18:40
    Dragi moj, zdravstveni radnici ni slučajno nisu toliko plaćeni, koliko imaju prekovremenih sati i 24 časovnih dežurstava. Baš bih volela da radite ceo dan i noć, na 3 do 4 dana ,da vidim kako ćete i koliko izdržati. Sram vas bilo. Ovaj narod treba da leče travari i vračevi, lekare nisu zaslužili.
  • A dr Kon predvidja

    11.01.2022 05:56
    Da necemo nikad skinuti maske
    I nije neki zivot sve ovo! Svi smo pod traumom! "Ko nas kleo, nije dangubio!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija