VIDEO: Aktivista jajima gađao prostorije Rio Tinta, pa priveden

Aktivista udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović priveden je nakon okupljanja koje je to udruženje organizovalo ispred info centra kompanije "Rio Tinto" u Loznici, koji su gađali jajima.
Kako je preneo portal N1, Kokanović je na početku skupa rekao da su se aktivisti tog udruženja okupili kako bi pružili podršku Novaku Đokoviću koji je, prema njegovim rečima, i njima "dao podršku u teškim momentima".
"Podržao je naše blokade i proteste, i on je čovek koji se zalaže za zdravu životnu sredinu, za zdravu hranu, zdrav vazduh i čistu vodu, što ne ide zajedno sa Rio Tintom", rekao je je Kokanović.
Nakon privođenja Kokanovića, kako prenosi taj portal, aktivisti su nastavili protest ispred lozničke policije.
 
 
Više ekoloških organizacija najavilo je da će radikalizovati proteste protiv  Rio Tinta i iskopavanja litijuma u Srbiji, a za subotu, 15. januar, najavili su novu blokadu autoputa u Beogradu, kao i blokadu jednog graničnog prelaza.
 
  • Palikuća

    11.01.2022 06:25
    Palikuća
    ........???!
  • mimi

    10.01.2022 16:51
    oterati ih što pre !
  • Zebra

    10.01.2022 16:27
    Vazduh nam je zatrovan. Vodu i zemlju ako zatrujemo, može svi u emigraciju. Tipa u Albaniju, oni više paze na svoje nego ovi nasi…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.