Kon: Posle Beograda polako "eksplodira" i Novi Sad, mora da se razgovara o zabrani okupljanja

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da će u naredne dve sedmice rasti dnevni broj zaraženih koronom i da očekuje "petocifrene brojke", a možda "i više desetina hiljada" inficiranih.

Napomenuo je da taj virus "sad crikuliše više nego ikad pa je takva i mogućnost zaražavanja".

"Bilo je jasno da će Nova godina biti okidač za naglo pogoršanje epidemiološke situacije i da nam stiže omikron. Nova godina, pogotovo sve ono što je organizovano nije smelo da se desi. Danas je jasno da to možda čak treba i osuditi u situaciji kad je medicinski deo Kriznog štaba bio jasan da tako nešto ne sme da se događa", rekao je Kon za Radio televiziju Srbije (RTS).

Na pitanje o predstojećoj Novog godini po Julijanskom kalendaru i najavama koncerata, on je naveo da je razumeo da će ih u Srbiji biti desetak, kao i da je Beograd "eksplodirao posle koncerata i svega onog što se u njemu dešavalo".
 
"Danas je u Beogradu oko 3.500 novozaraženih, a dostigao je 4.200 jednog dana. U odnosu na ukupnu Srbiju bilo je oko polovine novozaraženih", rekao je Kon, navodeći da se "sad to prebacuje na Srbiju" pa polako "eksplodira Novi Sad".
 
"Da se vratimo na 13. januar. To je krajnje nedopustivo", rekao je Kon, navodeći da je poslao još ranije zahtev sa predlozima mera o kome treba da se izjasne "svi" - premijerka Ana Brnabić, ali i neki od članova medicinskog dela Kriznog štaba, čiji je i on član.
 
Kako je naveo, to je "nacrt u kojem je jedna od glavnih stvari o kojoj treba definitivno da se razgovara - zabrana javnog okupljanja".
 
"Mi smo nekada imali zabranu javnog okupljanja više od pet osoba", rekao je Kon, uz opasku da "stručnjaci ne mogu da se tretiraju kao lutkarsko pozorište".
  • Bojan

    14.01.2022 00:19
    Šta ovaj čovek priča? Sad će da razgovaraju, znalo se da će biti, neki nacrti, da treba da se neki slažu... Dr Kon, zar vas nije sramota ovako govoriti, a i dalje biti na nekoj izmišljenoj funkciji kvazi kriznog štaba. Ovo saopštenje je sramota i zločin prema epidemiologiji, koju ste sahranili u našoj zemlji. Ovu granu medicine posle svih mera i saopštenja i nečinjenja treba ukinuti kao predmet na svim medicinskim fakultetima i visokim strukovnim školama u našoj zemlji.
  • Ivana

    13.01.2022 18:44
    Hoće, hoće kao i do sad!
  • lidija

    13.01.2022 00:10
    A zar krizni stab jos postoji ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.