Bekić: Ogromne gužve ispred kovid ambulanti, Srbija ima 3,3 miliona kandidata za koronu

Omikron soj korona virusa širi se pet puta brže od ostalih poznatih sojeva i jedan je od razloga za nagli porast broja novozaraženih u Srbiji, kao i "ne tako visok stepen imunizacije".
To je rekao direktor Doma zdravlja u beogradskoj opštini Savski venac Zoran Bekić.
"Ni prvu ni drugu dozu vakcine nije dobilo 2.300.000 naših sugrađana. Od onih koji su stekli uslov za treću dozu, skoro 980.000 je nije primilo. Dakle imamo 3,3 miliona osoba koje su kandidati da dobiju koronu", kazao je Bekić za televiziju Pink.
On je ocenio da na dnevnom nivou u Srbiji ima više od 15.000 novozaraženih, jer jedan broj njih ne stigne na red u kovid ambulantama, dok oni sa blažim simptomima i ne odu da se testiraju.
 
"Gužve pred kovid ambulantama su sada ogromne i jedan ogroman pritisak je na primarnoj zdravstvenoj zaštiti", rekao je Bekić.
 
Dodao je da bi epidemiološka situacija verovatno bila teža da nije raspust.
 
Bekić je istakao da je trenutni stepen imunizacije građana Srbije prvom i drugom dozom vakcine oko 59 odsto, dok je nešto više od 30 procenata stanovništva primilo treću dozu.
 
Kako je kazao, trenutno se na dnevnom nivou daje između 300 i 1.000 prvih doza vakcine.
  • Dule

    11.01.2022 11:45
    Pa ja eto malo.i razmisljam.od tih 3.3 miliona valjda je neko i imao koronu??Pa ima neki imunitet.
  • Savko

    11.01.2022 11:42
    Čarobne brojke
    Kako su samo čarobne brojke i kako se štimaju kad im zatreba plandemija da bukti ili da se smiruje.
  • Laloš

    11.01.2022 10:57
    Trenutno u kući svi četvoro imamo koronu. Ja sa tri Fajzera od simptoma malo curi nos bez temperature, žena tri kineza malo curi nos 37.1 , deca bez vakcina 38.5,kašalj,malaksalost, umor, ćerka otežano diše. Sada se kajem što ih nisam vakcinisao. Vakcina vas neće zaštiti od zaražavanja već od težih oblika bolesti, posledica i smrti. Naravno i bez odlaska u bolnicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.