Usvojen zakon o pomoći mladima od po 100 evra: Od 1. februara novac na računu

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su zakon kojim će biti omogućena isplata novčane podrške mladim ljudima, državljanima Srbije, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.
Usvojen zakon o pomoći mladima od po 100 evra: Od 1. februara novac na računu
Foto: Pixabay
Reč je o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina, kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je poslanicima u Skupštini Srbije da prijava počinje u subotu, 15. januara, a završava se 30. januara.

"Mi ćemo već od 1. februara krenuti sa isplatom svima koji su se za ovu pomoć prijavili. Prijavljuju se mladi sa navršenih 16 i do navršenih 29 godina i to na dan stupanja na snagu ovog zakona", rekao je Mali.
 
Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara. Ministar je rekao i da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina, na dan stupanja na snagu ovog zakona.
 
Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ministar je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.
 
"Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne", rekao je Mali.
 
Podsetio je da će u petak 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.
  • Ja sam Radov

    15.01.2022 13:33
    Po dedinoj prici
    Tito mlade nije podmicivao da glasaju za njega i njegovu partiju.Mladi su se morali dokazati da bi postali clanovi partije gde je Tito na njenom celu.Primer trebalo je nocu uci u dvoriste kulaka i izbrojati mu koliko ima svinja u oborima,da bi xutradan dosla ekipa da zapleni sav visak prko 2 krmeta.To je bio doprinos mladih da u gradovima nebude gladnih
  • Stevan

    12.01.2022 13:05
    Lična karta
    Mladi izmedju 16 i 18 godina moraju da poseduju ličnu kartu da bi dobili pomoć a nisu u obavezi da je imaju,a pasoš koji je u celom svetu validan dokument se ne priznaje!!!
    Pa ko je ovde lud,i decu nam prave budalama!!!
  • Dragan

    12.01.2022 08:35
    Zašto dobijaju 100 evra samo oni do 29 godina? Zar nije bilo bolje da SVI dobiju po 30 evra. Da li će uskoro dobijati oni od 30 do 50 god. starosti, pa onda od 50 do 70 itd. Ovakva odluka je čista glupost i sad sigurno neću glasati za SNS i Vučića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija