EPS: Ispitujemo uzrok požara u Kolubari, podnete krivične prijave

U Elektroprivredi Srbije ispituju šta se dogodilo i koji je uzrok požara na odlagaču na kopu Tamnava Zapadno polje, potvrđeno je Tanjugu u EPS-u.
U tom javnom preduzeću kažu i da su za ostale slučajeve nedavnih havarija podneli krivične prijave.
Podsetimo, u ponedeljak u večernjim satima je izbio požar na traci broj 3 odlagača na kopu Tamnava Zapadno polje.
Iz EPS-a navode da su za sve prethodne slučajeve, odnosno havarije u poslednjih mesec dana, predali krivične prijave nadležnom tužilaštvu.
 
Dodaju da su krivične prijave podnete protiv poznatih i nepoznatih izvršilaca, kao i da ne mogu da kažu protiv kojih poznatih lica su te prijave pošto je postupak u toku.
 
Prema nezvaničnim informacijama, u jednom od slučaja nadležni pravosudni organi su zakazali saslušanje.
 
Od polovine decembra dogodila se serija problema u proizvodnji električne energije u RB Kolubara i TENT-u u Obrenovcu, a u javnosti su se pojavile sumnje da je reč o sabotažama.

Teme

EPS
  • ogi

    12.01.2022 15:43
    znamo mi ko je kriv za sve ovo
    Svi drugi su krivi samo ONI nisu. Postavili nestrucne ljude na odgovorne poslove i to je dovelo do havarija i materijalne stete od milijardu eura. Ko je postavljao te ljude taj ce morati da odgovara a EPS je prepun ljudi iz SNS koji su tu nasli uhlebljenje.
  • Ćoravi desk

    12.01.2022 14:15
    Odma subverzije i druga lupetanja.
    Dotrajala oprema, eto šta je, možeš prijavljivati i prijavljivati, nema međ šefovima i dišama onih sa mud*ma da zaskoče i kažu MORA SE POPRAVLJATI znaju da kad zvekne ima žrtvenih jaganjaca koliko voliš.
    Pa će tako nastradati neki radnik, možda i neki poslovođa, ali ovi što raspisuju tendere, ne ti neće....
    Decu bežite iz Srbije....
  • Pera

    12.01.2022 13:18
    Sns spin
    Sta ima da istrazuju garant su fasisti solak djiki i marinika...sad ce zvalavi na tv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.