VIDEO Krizni štab: Niže cene testova, buster doza posle tri meseca

Mere protiv korona virusa ostale su iste, a modelima nastave u centralnoj Srbiji biće odlučeno u utorak, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba.
VIDEO Krizni štab: Niže cene testova, buster doza posle tri meseca
Foto: 021.rs (arhiva)
Doneta je odluka da je za primanje treće doze vakcine dovoljno da prođe tri meseca od primanja druge.
 
Skraćuje se vreme izolacije sa deset na sedam dana, naveo je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
"Razgovarano je o početku škole na nivou centralne Srbije. Škole u Vojvodini su već krenule sa radom, kao što znate", rekao je Gojković.
Za sve koji žele da se testiraju na sopstveni zahtev biće smanjena cena PCR testa sa devet na šest hiljada dinara, a cena antigenskog sa 3.500 na 1.800 dinara.
 
Podsećamo, sednica je zakazana nakon što je novi soj omikron doveo do velikog povećanja broja zaraženih.
 
Već nekoliko dana evidentira se petocifreni broj novih slučajeva. 
 
 
Juče je prijavljeno rekordnih 13.753 novih slučajava zaraženih kovidom-19, a od početka nedelje taj broj kreće se oko 13.000 novozaraženih dnevno. Danas je broj novozaraženih 12.721.
 
Lekari upozoravaju da je prethodnih dana usled širenja omikron soja povećan pritisak na kovid ambulante, što se može videti i po sve dužim redovima ispred njih.
  • Mirjana

    16.01.2022 10:03
    Očekivala sam da idu online svi đaci, zbog situacije sa epidemijom.

    Ušli smo ponovo u jači intenzitet epidemije, svi su ušli jer u vakcinama nema soja od omikrona i ako kako kažu za 100 dana mogu da ubace.

    Kao lekar iz crvene zone ono što mi vidimo ne vidi ni jedan član kriznog štaba, a to je da imamo i vakcinisane u covid bolnicama, to je tako na žalost i to nam onemogućava da imamo kolektivni imunitet. Imamo pacijente sa miokarditisom.


    Kaže Tiodorović omicron ima dve faze, nema faze, svi ćemo imati koronu neko će biti hospitalizovan neko će na nogama preležati.
  • @Bb

    15.01.2022 12:17
    Da li nam možete preneti da li građani tih istih država EU kada im bude ponuđen besplatan dnevni list oni uzimaju po 30 komada istog primerka odjednom, valjda da bolje pročitaju članke, ili kada im se ponude besplatne sadnice oni se potuku i otimaju ih jedni od drugih?
  • Mama

    15.01.2022 10:44
    Evo ja sam u Banji na rehabilitaciji trenutno sa detetom, juce je jedno dete bilo pozitivno na kovid odma su ih u izolaciju i poslali su ih kuci.Dece ima pozitivne samo treba ih testirati a ne govoriti kako nema puno dece bolesne u vecini su oni sa blazim simptomima ali prenose.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.