Tri proizvoda "Zara Home" povučena iz prodaje u Srbiji zbog hemijskog rizika

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je da se se tržišta povlače tri proizvoda.
Tri proizvoda "Zara Home" povučena iz prodaje u Srbiji zbog hemijskog rizika
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kako se navodi, u pitanju je posuđe poznatog brenda koje se povlači zbog hemijskog rizika.

Zbog opasnosti da mogu da ugroze zdravlje i bezbednost građana, sa tržišta se povlače posuda, šolja i tanjir proizvođača "Zara Home".

Kako se navodi na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima ovog ministarstva, ti proizvodi sadrže više olova i kadmijuma nego što je dozvoljeno.

Koji su to proizvodi možete videti OVDE.

  • Pera

    23.11.2022 16:07
    Zara HOME
    @Ka Gospodjo, Zara HOME ne prodaje jakne/garderobu (mislim, imaju neke pidzame i sl.), ZH (kao sto i naziv kaze - ako znate engleski jezik) prodaje stvari za KUCU koje uopste nisu jeftine, za nase trziste pogotovo, a pogotovo u odnosu na buvljak/pijace koje spominjete… Cene su u rangu italijanske CoinCase, ako ste culi za njih… ;) Zara garderoba jeste bzvz, kao i H&M i sl.. A sto se tice vesti - molim autora da navede KOJI su to TACNO proizvodi (ako nije lazna vest), jer kad se ode na ostavljeni link za "proveru", izlaze nebuloze, neki automobili itd...
  • Dragana

    16.01.2022 10:18
    A da li će iko snositi odgovornost za puštanje tih artikala u prodaju bez adekvatne kontrole kvaliteta? Neko je morao odobriti njihovu prodaju. Kod nas niko ni za šta ne odgovara, zato nam i jeste tako...
  • @Ka

    16.01.2022 09:59
    Gde je to poznato u kom univerzumu??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.