Vesić: Đokoviću nagrada Grada Beograda, odluka Australije zasnovana na rasizmu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić predložiće Novaka Đoković za najveće gradsko priznanje Nagradu grada Beograda u oblasti sporta.
Vesić: Đokoviću nagrada Grada Beograda, odluka Australije zasnovana na rasizmu
Foto: 021.rs
Vesić je danas za TV Pink rekao da je Novak tu nagradu zaslužio odavno, i objasnio da je to najviša nagrada koju jedan Beograđanin može da dobije od svog grada.
Ocenio je da je Novak najveći sportista Srbije svih vremena i trenutno najveći sportista planete.
Govoreći o dolasku Đokovića u Beograd Vesić je rekao da svi očekuju i da se kao prijatelj nada da će teniser izaći jači iz ove situacije.
 
"Već je pobednik. A ova odluka australijskih vlasti je politička", rekao je Vesić.
 
Zamenik gradonačelnika je ocenio da je odluka o proterivanju Novaka zasnovana na rasizmu i mržnji prema teniseru, te dodao da se ne bi tako ponašali da je Đoković iz neke veće zemlje.
 
"To je bedan pokušaj da se spreči da 10. put osvoji Australian open. Osvojiće on druge grenslemove, a ovo će ostati sramota Australije", rekao je Vesić i dodao da je reč o fašističkom ponašanju vlade Australije.
 
On je naglasio da se prema košarkašicama Australije, koje 12. februara u Beogradu igraju, kao ni sa atletičarima te zemlje koji će u martu doći u Srbiju na svetsko dvoransko prvenstvo, niko neće na sličan način ponašati.
 
"Svaki građanin sveta je dobrodošao. Srbija je zemlja gostoprimstva", rekao je on.
 
Sve najvažnije vesti o deportaciji Novaka Đokovića pratite na OVOM LINKU.
  • Za neke je crno-belo

    15.02.2022 16:30
    @Jogi Letac
    Hvala vam što nećete da se prepirete i svoje vreme trošite na elaboriranje već samo na kritiku i nametanje mišljenja bez diskusije, drago mi je da imate pametnijih stvari u životu iako ste se pedantno vratili već istog dana i utrošili svoje cenjeno vreme. Jesam vam odgovorio ali vi čitate selektivno ili bez razumevanja - napisao sam da mi nikada nije padalo na pamet nekome da pretim jer mislim da me je uvredio, a i da je tačno da bi i mene i moje roditelje trebalo biti sramota ako bih se ponašao kao dotični. Razumljivo je ipak i mogu prihvatiti da neko ko nije vaspitan ne bi sam došao do zaključka da treba da njega i onoga ko ga je loše vaspitao bude sramota već da takav zaključak može doći samo od spolja, te i da to može shvatiti kao uvredu - istina međutim nije uvreda kako god je vi lično doživeli.
    Hvala vam za kritiku zbog "cimanja" i molim vas izvinite - možda naivno sam poverovao da ste bili iskreni i zaista prošli kompletnu raspravu, tako biste upravo vi "primetili" da je takva argumentacija došla od osobe koju ste odabrali podržati a ja je baš zato parafrazirao, a za koju ste suptilno "naglasili" da je bila samo "oštra" i ništa više od toga jer ste bez sumnje štedeli mentalnu snagu za kritike upućene meni. Zato bih zaključak o vama i vašoj iskrenosti, (ne)pristrasnosti, prisustvu ili odsustvu licemerja ostavio nekom budućem čitaocu ove strane. Hvala vam na pažnji i unapred hvala na vremenu koje ćete ponovo potrošiti jer imate pametnijih stvari u životu.
  • Jogi Letac

    08.02.2022 21:29
    @Za neke je crno-belo
    Slusaj, ja sa tobom necu da se natezem i prepirem kao doticni ovde. Imam pametnijih stvari u zivotu, nego ovde da trosim vreme na elaboriranje.
    Isciman sam isto onoliko koliko si ti iscimao druge da lupaju minuse, i sta cemo onda? Necemo se sloziti, samo zato sto je to tvoje misljenje. Nije univerzalno.
    Ja sam ovde vec ranije postavljao komentar, i to pre cele ove "gungule", ali koliko ste se vas dvojica raspisali, nije ni cudo sto nisi primetio.
    No, cime ti je doticni tacno pretio? To sto zeli u lice da mu kazes kakvi su mu to roditelji? U redu, smatraj pretnjom, isto onoliko koliko moze on da smatra da si kukavica (trol) koja se krije iza tastature. I da si bolje procitao, naglasio sam da je doticni bio grub. Ali takodje sam primetio da si izbegao odgovor na moje pitanje. Ili mozda nisi, nego bi cutao sve vreme dok ti neko vredja roditelje i to sve olako prihvatio. Toliko o tvom karakteru.
    Nemam nameru da se upustam u bilo kakvu duzu raspravu sa tobom, sve sto je on odmah na pocetku rekao za tebe, ti sad ponavljas obojici.
    Rekao sam sta sam imao, shvati kako hoces ionako to radis sve vreme.
  • Za neke je crno-belo

    08.02.2022 18:24
    @Jogi Letac
    Naprotiv - u pravu ste, da se ponašam kao osoba čiju ste stranu odabrali da podržite, da se ponesem grubo prema nekome ko prema meni nije bio niti takav niti nepristojan i sve ovo nakon toga, tačno je da bi trebalo i mene i moje roditelje da bude sramota u šta sam se pretvorio. Ali se ja tako ne ponašam - brzo ste upravo vi sve "izvrnuli naglavačke". Svakako imam nedostataka, kao i svi, odnosno osim "savršenih i nepogrešivih" pojedinaca, samo što se moji nedostaci ne ogledaju u nevaspitanom ponašanju niti mi je ikada palo na pamet nekome da pretim zato što mislim da me je uvredio - i da, jeste mi pretio i to ne jednom.
    Odvojena je tema da kada vam neko saopšti šta ste i kakvi ste a na osnovu vašeg ponašanja kakvo ste javno pokazali, vi to smatrate "uvredom" jer verujete da u javnosti možete raditi šta hoćete a da niko ne sme potom reč da vam uputi. Uvrede su etikete i neargumentovani napadi koje je ova osoba uputila meni, iako ni za jednu mu nisam niti pretio niti ga sprečavao da ih iznosi tim pre što su takve doprinosile mojoj argumentaciji, nasuprot tome svoja mišljenja sam obrazložio i potkrepio ih argumentima.
    No, uprkos svemu što ste napisali ipak verujem da ćete se složiti sa mišljenjem da ste vi neko koga je on iscimao da napišete komentar uperen protiv mene, jer ko bi inače kopao po starim člancima i ostavio komentar samo da mene kritikuje. Stereotipno trolovski. Pod uslovom da niste lično on koji je ovako našao "rupu u zakonu" potpisujući se drugačije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.