Brnabić: Vlada uskoro poništava uredbu kojom je Rio Tinto unet u prostorni plan

Vlada Srbije uskoro će doneti odluku da se poništi Uredba kojom je u republički prostorni plan unet projekat "Rio Tinto", izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.
Brnabić: Vlada uskoro poništava uredbu kojom je Rio Tinto unet u prostorni plan
Foto: 021.rs

"Imamo još neke konsultacije sa predsednikom", izjavila je Brnabić, ali nije htela da precizira kada će odluka biti doneta.

"Ne treba da imamo problem, mi ih nismo doveli u Srbiju, ništa im nismo dali, nemamo nikakav ugovor sa 'Rio Tintom'", rekla je premijerka.

Ona je ponovila da "protesti protiv Rio Tinta imaju politički karater i nikakve veze sa zaštitom životne sredine".
 
Navela je da sa zaštitom životne sredine ima veze izgradnja kanalizacione mreže u Kisaču, koji je danas posetila.
 
"Što se mene tiče, ne mora 'Rio Tinto' da bude u Srbiji", rekla je Brnabić i ponovila da se odluka može očekivati uskoro, ali nije htela na pitanje novinara da precizira koliko skoro.
 
Premijerka je ocenila da je u nedelju održanim referendumom urađena "velika stvar, iako su pojedini pokazali licemerje time što su pozivali da se glasa protiv".
  • Neoplanta

    18.01.2022 09:26
    Zaso "uskoro"? Ponistite danas, pa da vam jos i poverujemo!
  • mile

    18.01.2022 06:37
    Treba se paziti .To je sigurno neka mucka i namestaljka .Lazovima se ne veruje.Sad ce popustiti zog izbora, da narod odande umire da opet glasa za njih i onda opa cupa eto nesto ponovo pod drugim imenom.A vi se cesite kolko hocete.
  • BGD 011

    18.01.2022 01:28
    Kako sad moze?!
    Dakle, brljiva Ana opet brljavi. Nedavno je pricala kojesta, te platicemo Rio Tintu ogroman novac ako ih iz Srbije ispratimo, te medjunarodna arbitraza ce nas odrati, te moracemo da im vratimo 450 miliona evra koje su ulozili u istrazivanje...a ustvari Rio Tinto treba nama da plati za prava da busi i rovari po Srbiji. I ne samo da plati, vec da brljiva Ana objavi sve ugovore koje su Vucic i Mihajloviceva potpisali sa Rio Tintom. Takodje da se objavi po kom to zakonu Rio Tinto je mogao da od mestana Jadra otkupljuje kuce i imanja i da zatire celokupna sela? Ko im je to dozvolio i kojim ugovorom? Mozda Vucic nesto o tome zna s obzirom da mu je savetnik Toni Bler, a Rio Tinto je australijsko britanska kompanija. I ne bi me cudilo da je i stradanje Djokovicevo imalo veze sa Rio Tintom. Kvarni su i lukavi ti iz Komonvelta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija