"Kreni-Promeni": Ili verifikacija narodne inicijative protiv projekta "Jadar" ili protesti

Predstavnici kampanje "Kreni-promeni" najavili su da će danas u Skupštini Srbije tražiti hitnu verifikaciju narodne inicijative, kako bi otpočeli skupljanje potpisa za zabranu iskopavanja litijuma.
"Ako predstavnicima vlasti nije dovoljna elektronska peticija od skoro 300.000 potpisa, tražimo da nam se omogući mehanizam narodne inicijative gde ćemo sakupiti 30.000 potpisa za predlog zakona o kojem Skupština mora da se izjasni", izjavio je direktor kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović.
U saopštenju je pojašnjeno da iza te ponude stoji 300.000 građana i da traže da Vlada i Skupština do 20. januara ukinu Prostorni plan "Jadar" i zakonom uvedu moratorijum na litijum i bor.
"Ukoliko to ne žele, insistiramo da nam omoguće da putem narodne inicijative predložimo zakon. Ako ni to ne žele, smatraćemo da krše naša građanska prava i u četvrtak, 20. januara počinjemo novu seriju protesta", rekao je Manojlović.
 
Istakao je i da će na konferenciji za medije ispred Doma Narodne skupštine objaviti početak sakupljanja potpisa za narodnu inicijativu kojom bi se uveo moratorijum od 20 godina na iskopavanje litijuma i bora, ili najaviti protest.
  • xx

    18.01.2022 09:29
    Agencija za proteste.
  • Banderaš

    18.01.2022 08:34
    Šah Mat
    Alexandar Vučić i SNS imaju bezbroj afera koje moraju biti tema opozicije,jer postojanje opozicije je da bi kritikovala poziciju na vlasti i time prisiljavala da vlast radi bolje i bolje.Međutim,sve ove godine ta gomila opozicionara ništa ne radi(osim što prima pare nas građana)te sam došao do zaključka da su svi oni u saradnji sa vučićem.Đilas,Jeremić,Radulović i gomila drugih "fikus opozicionara"su najveći gubitci u ovom momentu i deluju veoma jadno i bespomoćno.
    Ali zato je Sava Manojlović odradio veoma efikasno svoju ulogu i jasnim potezima doveo Vladu i predsednika pred zid gde ne mogu dalje,osim da postupe po zahtevu Kreni Promeni.
    Mislim da to veoma jasno pokazuje kraj vladavine vučića i da se ozbiljnom organizacijom izbora u aprilu vlast može promeniti velikim brojem kontrolora iz EU,OSCD.
    Svakako da će dobiti moj glas i šansu da pokrenu promene iz ovog jadnog položaja,u koji su nas doveli radikali ratovima,aferama,pljačkom,užasom i koji su na vlasti 30godina.
  • Aleksandar

    18.01.2022 08:29
    Odgovor
    Jel te Vučić zvao telefonom, jeste. Dogovorili se, razbio si proteste, šta sad hoćeš?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija