Brnabić: Današnji broj novozaraženih će biti katastrofalan, biće oboren rekord

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da će danas broj novozaraženih koronavirusom biti najveći ikada zabeležen u Srbiji, od početka pandemije.
Brnabić: Današnji broj novozaraženih će biti katastrofalan, biće oboren rekord
Foto: 021.rs
"Prema podacima jutros u osam časova, današnji broj će biti katastrofalan", rekla je ona za TV Prva i dodala da će biti oboren svaki dosadašnji rekord.
Na pitanje kako onda Krizni štab nije doneo nove mere, Brnabić je istakla da Srbija ima epidemiološke mere kao što su maske koje su obavezne u zatvorenom, na otvorenom tamo gde je distanca nemoguća, zatim kovid propusnice koje važe od 20 časova. 
Takođe, dodala je da se kovid propusnice sve više koriste, poput slučaja kada se Novi Sad proglašavao za prestonicu kulture.
 
"Imamo sve vakcine, imamo lekove. Možemo i drugima da pomažemo, i pomažemo regionu, nekim članicama EU, državama Afrike i Azije. Svega imamo, i među prvima dobijamo. Sve 'naj' što smo mogli da obezbedimo mi smo obezbedili", rekla je ona.
  • gradjaninX

    20.01.2022 23:19
    Dobar referendum. Sad cete zaraziti jos vise ljudi kad dodju izbori.
    Ko siri koronu? Pa vlast.
  • Милан

    20.01.2022 13:20
    Колко је боло чланова СНС у Арени? Брнабич одговори на питање!
  • Podbarac

    20.01.2022 12:12
    To jesu pretpostavke, ali...
    ...ne i nagađanja:
    Pretpostavljam da je dobila rezultate testiranja od juče do danas ujutro i da su oni već daleko prešli cifre iz jučerašnjeg zvaničnog izveštaja od 15:00 časova?

    Daklem - ništa čudno. Taj trend rasta broja inficiranih je svuda, a mi nismo mimo sveta. Mada verujemo da jesmo...

    Znači, kao što sam i ranije pisao (...i dobijao minuse), ovaj virus stalno mutira i imamo sreće da je ovaj soj (omicron) relativno "blag". Ali s obzirom na virulentnost (oko 3 dana inkubacije), pandemija se ubrzala.

    I to je to.

    Moja preporuka svima:
    Držite distancu, higijena, a ako "samo" kijate ili Vas "malo grebe grlo", onda maska obavezno (...i preko nosa!!!) - da ne zarazite druge. Jer iako je omicron-soj zasad blag, ipak neki završe na respiratoru, a neki nažaost i preminu, bez obzira na vakcinaciju. Srećno!

    Tolko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.